Διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό και τον Λιβανέζικο λαό, Σάββατο 05/10, στις 12:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου

Στις 7/10/2023 παλαιστινιακές οργανώσεις πραγματοποιούν χτύπημα στο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ ως απάντηση στα χρόνια εγκλήματα πολέμου αυτού προς τον Παλαιστινιακό λαό. Ως αντίποινα σε αυτήν την επίθεση, το Ισραήλ εντείνει τις θηριωδίες του ενάντια στους Παλαιστίνιους, εκτελώντας εν ψυχρώ άμαχο πληθυσμό, βομβαρδίζοντας σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και νοσοκομεία, βιάζοντας γυναίκες και παιδιά, κόβοντας τις παροχές τους σε νερό, τρόφιμα, είδη υγιεινής, απαγορεύοντας την πρόσβαση στα απεσταλμένα αγαθά και γενικά οποιασδήποτε βοήθειας, και τελικά εκτοπίζοντας τους από τον τόπο τους. Η κατάσταση αυτή διαρκεί ήδη έναν χρόνο, με την πλήρη συγκάλυψη των κρατών της Δύσης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία αποκρύπτουν την πραγματικότητα, που πρόκειται για πάνω από 40.000 νεκρούς Παλαιστίνιους και έναν λαό εξορισμένο, πλήρως αρνούμενοι στο δικαίωμα αυτών στην αυτοάμυνα απέναντι στις ανελέητες επιθέσεις των Ισραηλινών δυνάμεων.

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, έχοντας την πλήρη στήριξη των δυτικών δυνάμεων -τόσο σε υλικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο- συνεχίζει την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού σχεδόν ανενόχλητο, ενώ παράλληλα εξαπολύει επιθέσεις σε γειτονικές του χώρες στη Μέση Ανατολή. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η χερσαία εισβολή του Ισραηλινού στρατού στον Λίβανο με την ταυτόχρονη εναέρια επίθεση με βομβαρδισμούς της χώρας, που έχουν οδηγήσει σε χιλιάδες θανάτους αμάχων και αμέτρητες υλικές καταστροφές, βλέποντας ουσιαστικά την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Το Ιράν σε αυτήν την πράξη δε μένει αμέτοχο, και χτυπάει το Ισραήλ στέλνοντας εκατοντάδες πυραύλους στα Ισραηλινά εδάφη, προκαλώντας άμεση απάντηση. Η απειλή της γενίκευσης του πολέμου μοιάζει πιο αληθινή από ποτέ, με απειλές να λέγονται και από τις δύο πλευρές, εμπλέκοντας άμεσα τις Δυτικές δυνάμεις σε αυτό.

Στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, στις επιθέσεις του Ισραήλ στις χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και στη γενικότερη κατάσταση έχει βάλει και η Ελληνική κυβέρνηση το λιθαράκι της. Οι προκλητικές δηλώσεις Υπουργών περί νομιμότητας των εγκλημάτων πολέμου του Ισραήλ, η αμέριστη στήριξη τους στην Ισραηλινή κυβέρνηση με την παράλληλη καταδίκη τους για οποιαδήποτε πράξη αντίστασης από την πλευρά της Παλαιστίνης και οι συνάψεις οικονομικών, ενεργειακών και στρατιωτικών συμφωνιών με το Ισραήλ, δείχνουν ξεκάθαρα τις διαθέσεις της για πλήρη συμμαχία με το δολοφονικό κράτος, αποτυπώνοντας τη ζοφερή πραγματικότητα. Η Ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο και μέσο να συμβαδίσει με τα πρότυπα και τις επιθυμίες της Δυτικής κυριαρχίας, και εξυπηρετώντας τα βυθίζει ολοένα και παραπάνω την κοινωνία της χώρας στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Τα συμφέροντα αυτά έρχονται να υπηρετήσουν τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια, με το ΕΜΠ και το ΑΠΘ να πραγματοποιούν συνεχώς έρευνες για τον στρατό και την καταστολή, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία Κράτους, Κεφαλαίου και τελικά της πολεμικής μηχανής.

Στον αντίποδα όλων αυτών, βρίσκονται οι άνθρωποι που αγωνίζονται καθημερινά ενάντια στην κυριαρχία και ενάντια στα σκοταδιστικά τους πλάνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι μαζικές φοιτητικές καταλήψεις που ξέσπασαν στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ την περασμένη άνοιξη σε αλληλεγγύη με τον μαχόμενο Παλαιστινιακό λαό, οι οποίες δέχτηκαν σκληρή καταστολή. Το παράδειγμα αυτό αποδεικνύει πως πράγματι το φοιτητικό κίνημα μπορεί να οργανωθεί αλλά και να οργανώσει έναν αγώνα ενάντια στον πόλεμο και την καταστροφή, κάνοντας τους φοιτητικούς αγώνες επικίνδυνους ξανά. Εμείς από πλευράς μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον Παλαιστινιακό και τον Λιβανέζικο λαό, και είμαστε μαζί τους ως τη λευτεριά, ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και καπιταλισμό που σκορπούν πόλεμο, θάνατο και καταστροφή. Προτάσσοντας την διεθνιστική αλληλεγγύη και την συλλογικοποίηση, να αγωνιστούμε εντός και εκτός σχολών ενάντια στην κυριαρχία, το μίσος, την βαρβαρότητα, ενάντια στις Πρυτανικές Αρχές που συνειδητά ενισχύουν τις πολεμικές μηχανές, μέχρι το γκρέμισμα του σάπιου εξουσιαστικού συστήματος, μέχρι τη δημιουργία ενός κόσμου αταξικού, ελεύθερου, δίκαιου και όμορφου, χωρίς καταπιεστές και καταπιεσμένους, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, χωρίς πόλεμο αλλά με αγάπη και δημιουργία.

ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΚΑΡΔΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ – ΤΑΞΙΚΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere


Πρόσφατα άρθρα