Ανακοίνωση της κατάληψης Libertatia για την υπόθεση του αναρχικού αντιφασίστα Δ.Μ. που διώκεται βάσει κρατικής σκευωρίας για τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα έξω από το Εφετείο στις 7 Οκτώβρη του 2020, ημέρα απόφασης στη δίκη της Χ.Α.


ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Δ.Μ.
ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ


Στις 7 Οκτώβρη 2020, πραγματοποιείται στην Αθήνα μια από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις όλων των εποχών στον ελλαδικό χώρο. Πρόκειται για τη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών, την ημέρα της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένοι ήταν οι άνθρωποι της κοινωνικής βάσης, θύματα του φασισμού και της φασιστικής δράσης των παρακρατικών ταγμάτων εφόδου της ΧΑ, άνθρωποι που επί χρόνια ερχόντουσαν αντιμέτωποι με το τέρας του φασισμού, και φυσικά δεν έλειπε το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι του κινήματος, το οποίο με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα αγωνιζόταν – συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα- ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που το γεννά και το θρέφει.


Αυτό ακριβώς το κομμάτι του κινήματος είναι που οδήγησε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στην εκδίκαση της, όχι μόνο φέρνοντας στην επιφάνεια τα εγκλήματα που τα μέλη της έπρατταν, αλλά αναδεικνύοντας την άμεση συσχέτιση του φασισμού, ως παρακράτος, με το ίδιο το κράτος και την εξουσία. Άλλωστε, τα παραδείγματα της παραπληρωματικής τους δράσης είναι πολλά, με ένα από τα κορυφαία να είναι αυτό που αφορά την ίδια την κατάληψη μας, την Libertatia, η οποία μετά τον εμπρησμό της από φασιστικές γκρούπες τον Γενάρη του 2018 έχει δεχτεί 5 κατασταλτικά χτυπήματα, αποτέλεσμα αυτών είναι 29 συλλήψεις και η διπλή εκκένωσή της στις 25/9/24.


Η δίκη της Χρυσής Αυγής αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία για την εξουσία να επιχειρήσει να πείσει την κοινή γνώμη για την υποτιθέμενη ανάγκη της ύπαρξης κράτους και καπιταλισμού, προσπαθώντας με επικοινωνιακά κόλπα να παρομοιάσει -αν όχι εξισώσει- τον φασισμό με τον αντιφασισμό, χρησιμοποιώντας συνεχώς την ανυπόστατη θεωρία των δύο άκρων. Η θεσμική δικαιοσύνη, στο όνομα της δημοκρατίας, καταδικάζει την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, ως έσχατη προσπάθεια να απενεχοποίησει το κράτος και να ανακαλέσει οποιαδήποτε σχέση του με την ύπαρξη του φασισμού και της φασιστικής δράσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Την ώρα της ανακοίνωσης της έδρας, ξεσπούν πανηγυρισμοί έξω από το Εφετείο από τον συγκεντρωμένο κόσμο και επεισόδια στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στα οποία η ΕΛ.ΑΣ απαντάει με απίστευτη αμεσότητα και βαρβαρότητα, εξαπολύοντας ανελέητη επίθεση στα δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένα άτομα που βρισκόντουσαν στο σημείο, δείχνοντας το πραγματικό, σκληρό πρόσωπο της εξουσίας.


Το βίαιο αυτό περιστατικό ακολουθεί, η κλήτευση του αναρχικού – αντιφασίστα αγωνιστή και συντρόφου Δ.Μ. σε δίκη. Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα της κρατικής ασφάλειας, βρέθηκε πως υποτιθέμενα ο Δ.Μ. συμμετείχε στις συγκρούσεις έξω από το εφετείο, με την αναγνώριση του να βασίζεται στο μνημονικό ενός μπάτσου που βρισκόταν στο σημείο. Στήνεται λοιπόν, ένα σαθρό και αβάσιμο κατηγορητήριο εναντίον του συντρόφου, στο οποίο περιλαμβάνονται οι κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της διακεκριμένης φθοράς. Πρόκειται για μια υπόθεση ακραίας ρεβανσιστικής διάθεσης του κράτους ενάντια στο αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, με στόχο την τρομοκράτηση του και την παραίτησή του από τον αγώνα. Με στημένα κατηγορητήρια και ασφαλίτικου τύπου δικογραφίες επιχειρεί το κράτος να εξουθενώσει ψυχολογικά τους αγωνιστές, φοβούμενο για την επίδραση της συλλογικοποίησης τους και οργανωμένου αγώνα τους εναντίον του.


Ωστόσο, καμία κρατική σκευωρία δεν είναι ικανή να μας τρομοκρατήσει και να μας κάνει να υποχωρήσουμε μπροστά στην εξουσία και τις απειλές της. Προτάσσοντας την συλλογικοποίηση της κοινωνικής βάσης, αγωνιζόμαστε αντιιεραρχικά και αδιαμεσολάβητα ενάντια σε κράτος, καπιταλισμό και φασισμό. Ως Κατάληψη Libertatia δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αναρχικό – αντιφασίστα σύντροφο Δ.Μ., αντιλαμβανόμενοι/ες πως η υπόθεση αυτή αφορά ολόκληρο το αντιφασιστικό και αναρχικό κίνημα, ως κομμάτι του γενικευμένου αγώνα μας ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό.


Παρασκευή 27/9, Ευελπίδων(Κτίριο 9), 9.00


ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Δ.Μ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ - ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ


Κατάληψη Libertatia