ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΣΤΕΚΙ PRIMAVERA
 
Τα ξημερώματα της Δευτέρας 03/06 αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ , μπροστά από δημοσιογραφικές κάμερες ,εισβάλλουν στο ΑΠΘ ώστε να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους για την εκκένωση της κατάληψης ‘’ ελευθεριακό στέκι Primavera”. Λίγες ώρες μετά από την εν λόγω επιχείρηση , σύντροφοι και συντρόφισσες ανακαταλαμβάνουν τον χώρο , δίνοντας άμεση απάντηση στην κρατική καταστολή ενώ μια ώρα μετά αστυνομικές δυνάμεις προσχωρούν στην εκ νέου εκκένωση του. Η εκκένωση του στεκιού είναι το επόμενο βήμα μετά από τις απειλές της Εταιρείας Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του ΑΠΘ, για την δήθεν «αξιοποίησή» του χώρου. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το Primavera ήρθε αντιμέτωπο με την καταστολή από τις αστυνομικές αρχές.Στις 5-6 Απριλίου όπου πραγματοποιήθηκε το 3ο 2ημερο αναρχικό φεστιβάλ, το κράτος και οι πρυτανικές αρχές προσπάθησαν να παρεμποδισουν την διεξαγωγή του, φυσικά ανεπιτυχώς. Οι συντρόφοι και οι συντρόφισσες δήλωσαν ξεκάθαρα πως θα μείνουν και αυτό έκαναν.
 
Το ελευθεριακό στέκι Primavera ξεκίνησε μέσα σε μια ευρύτερη περίοδο γενικευμένης κρατικής καταστολής, στην προσπάθεια του κράτους και των πρυτανικών αρχών να αποστειρώσουν τους πανεπιστημιακούς χώρους, και λειτούργησε προωθητικά προς τους κοινωνικούς και φοιτητικούς αγώνες καθώς βάζει αναχώματα στην επέλαση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και της καταστολής. Η εκκένωση αυτή , εντάσσεται σε μια σειρά επιθέσεων όπου το κράτος πασχίζει με κάθε μέσο να επιβάλλει την εξουσία του, μετακυλώντας τις ευθύνες τους στις πλάτες όλων όσων αγωνίζονται. Η βία , η καταστολή , οι εκκενώσεις και η στοχοποίηση των αγωνιστ(ρι)ών αποτελούν πάγιες τακτικές του ιεραρχικού κορμού, προκειμένου να ναρκοθετήσει κάθε πεδίο κοινωνικής και ταξικής αντίστασης.
 
Τα στέκια και οι καταλήψεις εντος και εκτός των πανεπιστημίων αποτελούν κέντρα ζωής και ελευθερίας και προσφέρουν στον κόσμο χώρους αλληλεγγύης, αλληλοβοηθείας και ισότητας, χώρους που θα ζυμωνόμαστε πολιτικά μέσω της ριζοσπαστικοποίησης των συνειδήσεων και των αγώνων καθώς λειτουργούν σωρευτικά .Θεωρούμε σημαντικό να αναδείξουμε τον ρολό των κατειλημμένων δόμων στον αναρχικό αγώνα και να προωθήσουμε έτσι μια κουλτούρα υπεράσπισης των καταλήψεων, μια κουλτούρα αντίστασης και αγώνα εναντία σε ένα κλίμα ηττοπάθειας και παραίτησης προκαλώντας ρωγμές και δημιουργώντας μια συνολική , δυναμική απάντηση απέναντι σε κράτος και κεφάλαιο.
 
Εμείς, ως κατάληψη Libertatia στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα σε κάθε εκκενωμένο κτήριο και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας.
 
10-100-1000ΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ
 
ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΣΤΕΚΙ PRIMAVERA ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!
 
Κατάληψη Libertatia, Ιούνης '24