Για την παρέμβασή μας έξω από το free thinking zone κατά την ομιλία του Μ. Χρυσοχοΐδη, σε εκδήλωση για την έμφυλη βία

Σήμερα 27/4 ως Ομάδα ενάντια στην Πατριαρχία παρεμβήκαμε στην εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες στο βιβλιοπωλείο free thinking zone, με ομιλητή τον πολιτικό προϊστάμενο των μπάτσων Μ. Χρυσοχοΐδη και με χυδαίο τίτλο "Γιατί μας σκοτώνουν, υπουργέ μου;" . Μαζί με άλλες συντρόφισσες, που συγκεντρώθηκαν στο ίδιο σημείο, σταθήκαμε με πανό, μπροστά στον αστυνομικό φραγμό, πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα.

Επιλέξαμε να παρέμβουμε για να καταδείξουμε για άλλη μια φορά πως παρά τις συστηματικές προσπάθειες αποσιώπησης και συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων για την βαρβαρότητα την οποία βιώνουμε, αυτοί δεν είναι άλλοι από το ίδιο το κράτος, τους θεσμούς και τους μηχανισμούς του. Για να καταδείξουμε την υποκρισία του καθεστωτικού φεμινισμού που δίνει βήμα και εν τέλει ξεπλένει το σύστημα που προάγει, εκτρέφει και συγκαλύπτει την έμφυλη βία. Για να φωνάξουμε για άλλη μια φορά, πως η έμφυλη βία είναι θεσμική βία και αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής-καπιταλιστικής-πατριαρχικής βαρβαρότητας.

Δεν ξεχνάμε τις δεκάδες γυναικοκτονίες τα τελευταία χρόνια, με αρκετούς από τους δράστες να έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα από τα θύματα στις αστυνομικές αρχές, καταγγελίες τις οποίες αγνόησαν, όπως στην περίπτωση της Κυριακής που δολοφονήθηκε έξω από το ΑΤ Αγ. Αναργύρων καθώς και εκείνη της 43χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, τον οποίο είχε καταγγείλει και μηνύσει στο ΑΤ Σαλαμίνας. Δεν ξεχνάμε τις γυναικοκτονίες με δράστες μπάτσους-συζύγους των θυμάτων, όπως η πρόσφατη δολοφονία της 42χρονης γυναίκας στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Δεν ξεχνάμε τους βιασμούς στα αστυνομικά τμήματα και τις δολοφονίες και κακοποιήσεις προσφύγων και μεταναστριών στα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο. Δεν ξεχνάμε την κατασταλτική βία απέναντι στις αγωνιζόμενες και τους αγωνιζόμενους με ξυλοδαρμούς, επιθέσεις και κακοποιήσεις ως επίσημη κρατική πολιτική καθυπόταξης και τρομοκράτησης, όπως πριν λίγες μέρες στην πορεία για τη δολοφονία της Κυριακής στην Αθήνα, που περικυκλώθηκε και χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ. Τις δολοφονίες από τα ένστολα καθάρματα της ΕΛΑΣ όσων το ίδιο το σύστημα έχει καταχωρήσει ως παρίες και απόκληρους.

Δεν ξεχνάμε τα κυκλώματα trafficking με θύματα γυναίκες και ανήλικα παιδιά τα οποία λειτουργούν υπό την πλήρη κάλυψη κρατικών θεσμών, φορέων και παραγόντων. Την αδιαφορία και τον εξευτελισμό που υφίστανται όσες σπάνε τη σιωπή και καταγγέλλουν τη βία που δέχονται από τους ίδιους τους θεσμούς που υποκριτικά διατείνονται ότι στοχεύουν στην εξάλειψη της, έως την συγκάλυψη βιαστών, παιδοβιαστών και γυναικοκτόνων από τους δικαστικούς θεσμούς με την στοχοποίηση και τον εξευτελισμό των θυμάτων. Απέναντι στην έμφυλη βία, την πατριαρχία, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και το σύστημα που τα γεννά και τα θρέφει, η μόνη διέξοδος είναι ο συλλογικός, μαχητικός και αδιαμεσολάβητος αγώνας για τη χειραφέτηση και την αναρχία.

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΡΙΒΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΦΡΟΥΡΙΟ

Ομάδα ενάντια στην Πατριαρχία-ΑΠΟ-ΟΣ (Αθήνα)

τρικ2748trik2749

trik2743trik2744trik2745trik2746

 

trik2747trik2742

 

trik2741