ΕΛ.ΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ


Για την κρατική καταστολή που δέχτηκε η διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 10/4 για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγ. Αναργύρων

 

Την Τετάρτη 10 Απρίλη είχε καλεστεί διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγ. Αναργύρων από τον πρώην σύντροφό της και ενώ η αστυνομία την είχε διώξει, χωρίς να της παράσχει καμία βοήθεια, με αποτέλεσμα να δεχτεί αλλεπάλληλα χτυπήματα από το μαχαίρι του γυναικοκτόνου της, μπροστά στην είσοδο του τοπικού αστυνομικού τμήματος και δίπλα από το φυλάκιό του.


Η διαδήλωση, την οποία στήριξαν περισσότεροι από 600 άνθρωποι και στην οποία καλούσαμε ως ομάδα ενάντια στην πατριαρχία – ΑΠΟ, συγκροτώντας αναρχικό μπλοκ, βρέθηκε εξ αρχής σε αστυνομικό κλοιό, με τα ΜΑΤ να επιχειρούν να την περιορίσουν σε δυο λωρίδες επί της Σταδίου, αμέσως μόλις ο συγκεντρωμένος κόσμος κατέβηκε στο δρόμο.


Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας τα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ προκαλούσαν και έσπρωχναν τον κόσμο που διαδήλωνε, με σεξιστικά σχόλια προς τις διαδηλώτριες, με βρισιές, δείχνοντας τα γεννητικά τους όργανα, ειρωνευόμενοι όσες και όσους κατέβηκαν στον δρόμο για ένα έγκλημα στο οποίο για ακόμα μια φορά η αστυνομία φέρει βασική ευθύνη, αφού όχι μόνο έδιωξαν την Κυριακή Γ. από το τμήμα αλλά ούτε κράτησαν τα στοιχεία της, δεν ζήτησαν αυτά του πρώην συντρόφου της και δολοφόνου της, την ειρωνεύτηκαν όταν ζήτησε περιπολικό για να μεταβεί σπίτι της, φοβούμενη για τη ζωή της, βλέποντας αυτό το έγκλημα να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους και επιχειρώντας από την πρώτη στιγμή να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, παραποιώντας όσα συνέβησαν το βράδυ της 1ης Απρίλη.


Καθώς η πορεία έφτανε στο Σύνταγμα, οι διμοιρίες των ΥΜΕΤ που βρίσκονταν στο μπροστά μέρος της κινητοποίησης, επιχείρησαν να την περιορίσουν και να την οδηγήσουν στον μονόδρομο προς την πλατεία Συντάγματος. Όμως το σώμα της πορείας με επιμονή κατάφερε να διαδηλώσει μπροστά από τη βουλή.


Καθώς το σώμα της διαδήλωσης είχε περάσει από τη βουλή και ενώ κινούνταν επί της Πανεπιστημίου, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στο πίσω μέρος της, χτυπώντας δυο συνεχόμενες φορές με γκλομπ και χημικά τόσο το μπλοκ της ομάδας ενάντια στην πατριαρχία – ΑΠΟ όσο και αυτό των φοιτητικών συλλόγων. Παρά την κρατική καταστολή τα μπλοκ ανασυγκροτήθηκαν επί της Πανεπιστημίου και με παλμό και μαχητικά και ενώ οι ένστολοι φονιάδες της δημοκρατίας συνέχιζαν να πιέζουν, πορεύτηκαν μέχρι τα Προπύλαια, όπου και ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση. Από την επίθεση της αστυνομίας τραυματίστηκαν πιο σοβαρά δυο φοιτήτριες, με σπασμένα χέρια από την μανία της καταστολής.


Η κρατική καταστολή που δεχτήκαμε την Τετάρτη 10/4 δεν μας εκπλήσσει, μας εξοργίζει. Έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη λίστα επιθέσεων της αστυνομίας, σεξιστικής και έμφυλης βίας των σωμάτων ασφαλείας απέναντι στις αγωνιζόμενες και αγωνιζόμενους, όπως συνέβη στη διαδήλωση της 25ης Νοέμβρη 2022 στην Αθήνα, στη διαδήλωση στην Ηλιούπολη σε αλληλεγγύη με την Ε. απέναντι στον μπάτσο Μπουγιούκο που την κρατούσε έγκλειστη και την εξέδιδε, στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στη 12χρονη από τον Κολωνό και τη μητέρα της απέναντι στα κυκλώματα trafficking που δρουν υπό την πλήρη κάλυψη των κρατικών θεσμών και της αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκαν στη γειτονιά αλλά και έξω από τις φυλακές που βρισκόταν προφυλακισμένη η μητέρα, στη διαδήλωση για τον βιασμό 19χρονης από μπάτσους της ΔΙΑΣ στο ΑΤ Ομόνοιας. Η έμφυλη βια των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής καταστολής για την καθυπόταξη όσων αγωνίζονται. Από τις σεξιστικές επιθέσεις στις πορείες, με τους μπάτσους να χτυπούν διαδηλώτριες με τέτοιο τρόπο, που στοχεύει στο ότι είναι γυναίκες, τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις μέσα στα τμήματα και στα αστυνομικά μπλόκα, τους σωματικούς ελέγχους και το ξεγύμνωμα, τις σεξιστικές επιθέσεις σε λοατκι+ άτομα, την επιχείρηση τρομοκρατίας με απειλές κακοποιήσεων στις γειτονιές, όπως στα Εξάρχεια με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αρπαγή και απειλή βιασμού από τα ΜΑΤ προς διαδηλώτρια μέσα στο εργοτάξιο του μετρό στην πλατεία.


Η έμφυλη βία είναι συστημική βία και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Οι κρατικοί φορείς που υπερφίαλα διατυμπανίζουν ότι νοιάζονται για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, είναι οι ίδιοι που καθημερινά αναπαράγουν την καταπίεση και εκμετάλλευσή τους. Από τη μία οι δράστες γαλουχούνται, ενθαρρύνονται, οπλίζονται και στο τέλος καλύπτονται και δικαιολογούνται από τις κυρίαρχες αξίες και τους ίδιους τους κρατικούς μηχανισμούς και από την άλλη είναι αυτούσιοι οι κρατικοί μηχανισμοί που ασκούν έμφυλη βία.


Μπροστά σε αυτή τη συνθήκη δεν τρομοκρατούμαστε. Με πείσμα, επιμονή και μαχητικότητα θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι στην κρατική καταστολή και στην επιχείρηση τρομοκράτησης όσων ανθρώπων αγωνίζονται τόσο απέναντι στην πατριαρχιακή βία αλλά και συνολικά απέναντι στο κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα, που καθημερινά γεννά θάνατο, εκμετάλλευση και κακοποίηση. Χέρι – χέρι στον δρόμο σπάμε τον τρόμο που προσπαθεί να μας επιβάλει το κράτος και οι ένστολοι εντολοδόχοι του. Μέχρι να γκρεμίσουμε τον σάπιο κόσμο του κράτους, του καπιταλισμού και της πατριαρχίας. Μέχρι την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ελευθερίας, ισότητας και δικαιοσύνης. Για την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ – ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ

SS SS ΜΠΑΤΣΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΡΙΒΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ 12ΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ

 

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία – Αναρχική Πολιτική Οργάνωση