Η μαχόμενη Ροζάβα αποτελεί ένα ζωντανό επαναστατικό παράδειγμα αντίστασης στο αδηφάγο κρατικό-καπιταλιστικό-πατριαρχικό σύστημα. Το οργανωμένο κουρδικό κίνημα με πρόταγμα τον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό, εδώ και δέκα χρόνια αντιτίθεται στην κρατική οργάνωση της κοινωνίας και μέσω της συλλογικής αυτοδιάθεσης, της μαχητικής αντίστασης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης ρίχνει γροθιά στο μαχαίρι. Έτσι βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο των ισχυρών, καθώς επιθυμούν να εξαφανίσουν αυτό το εχθρικό γι’ αυτούς πρόταγμα αφού βάλλεται από αυτό η ηγεμονία τους.

Το φασιστικό τουρκικό κράτος με τις τακτικές -τα τελευταία χρόνια καθημερινής βάσης- επιθέσεις που εξαπολύει στη Ροζάβα και γενικότερα στις επαναστατημένες περιοχές του Κουρδιστάν διεξάγει έναν διαχρονικό πόλεμο εναντίον μιας ζωντανής επανάστασης. Επιθέσεις, όπως διακοπή υδροδότησης και εμπάργκο, βομβαρδισμοί περιοχών και χρήση χημικών αερίων. Μάλιστα το τουρκικό κράτος στην προσπάθειά του να καταστείλει την ιδέα της επανάστασης, σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ προέβη στην απαγωγή ενός ιδρυτικού μέλους του PKK και ηγετική φιγούρα για τον κουρδικό μαχόμενο λαό, τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν ο οποίος εδώ και 24 χρόνια κρατείται αιχμάλωτος.

Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση Ερντογάν, με σκοπό να διατηρήσει την εκλογική της βάση έχει εκστομίσει μια σειρά απειλών που αναφέρονται στην καταστροφή και την εξαφάνιση της περιοχής της Ροζάβα και όλα αυτά πλέον με την πλήρη συγκατάνευση των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Όμως ο επαναστατημένος κουρδικός λαός θα συνεχίσει πεισματικά, με σύνθημά του το "Γυναίκα- Ζωή- Ελευθερία" να μάχεται απέναντι στην καταπίεση και την εκμετάλλευση που επιβάλλει ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός. Θα συνεχίσει να αποδεικνύει πως ο κόσμος ισότητας και ελευθερίας που οραματιζόμαστε ως αναρχικοί και αναρχικές είναι εφικτός και μας χωράει όλους.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/02 ΣΤΙΣ 18:00 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

 

Αλληλεγγύη στην επανάσταση της Ροζάβα

Άμεση απελευθέρωση του πολιτικού κρατούμενου Αμπντουλάχ Οτσαλάν

 

Τοπικός συντονισμός Θεσσαλονίκη

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων