Ξημερώματα της Τετάρτης 8ης Φεβρουαρίου, ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των σπουδαστών (ημέρα παραίτησης καθηγητών εθνικού θεάτρου, κίνδυνος απώλειας του διδακτικού έτους) καθώς και της 24ώρης απεργίας του κλάδου, προχωρήσαμε σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ του ΡΕΞ.
 
Περάσαμε σε κατάληψη μίας ακόμα κρατικής σκηνής σε συνέχεια των μαζικών καταλήψεων των σπουδαστών/τριών. Αντιλαμβανόμαστε πώς το ΠΔ85 αποτελεί αφορμή αγώνα για όλες τις χρονιές παθογένειες στο χώρο της τέχνης. Πίσω από το αίτημα απόσυρσής του κρύβεται όλη η αγωνία για τις σπουδές μας, τον τρόπο εργασίας μας, τον τρόπο που παράγουμε και δημιουργούμε. Αντιλαμβάνομαστε την μάχη για Δημόσια και Δωρεάν Ανώτατη Πανεπιστημιακή Καλλιτεχνική Εκπαίδευση σε άμεση σύνδεση με τον αγώνα για την διεκδίκηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων. Η κατάληψη δεν έχει στόχο να παγώσει απλώς τις παραγωγές των σκηνών του Ρεξ αλλά να καταστήσει ένα κρατικό θέατρο σε μια ζωντανή εστία αγώνα, συνάντησης και ζύμωσης των εργαζομένων στην τέχνη.
 
Ενάντια σε μια πολιτική που μας θέλει ανειδίκευτες/ους εργάτριες/ες και χομπίστριες/ες εμείς δημιουργούμε τις δικές μας δομές αντίστασης, συνύπαρξης και δημιουργίας.
Ενώνουμε τις φωνές μας με τις καταλήψεις των δραματικών σχολών του Εθνικού θεάτρου, του ΚΘΒΕ, του ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ, της ΚΣΟΤ και τις καταλήψεις του ΤΣΙΛΛΕΡ και του Βασιλικού Θεάτρου της Θεσσαλονίκης, του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων της Πάτρας.
 
Δείχνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους καθηγητές της δραματικής σχολής του Εθνικού που παραιτήθηκαν. Η ανυποχώρητη στάση τους έρχεται να επισφραγίσει την ιστορική στιγμή που διανύουμε. Ενάντια στις χυδαιότητες μερίδας δημοσιογράφων εμείς υψώνουμε τοίχο αλληλεγγύης και συντροφικότητας και ΟΧΙ " Εκ του ασφαλούς".
Καλούμε κανένας και καμία να μην καλύψει το τεράστιο κενό που αφήνουν πίσω τους.
 
Απαιτούμε κάθε θεσμικό όργανο να τοποθετηθεί και να πάρει θέση όπως οφείλει.
Καλούμε όλα τα εργαζόμενα και άνεργα άτομα στο χώρο των τεχνών σε ανοιχτή πανκαλλιτεχνική συνέλευση την Παρασκευή στις 14:00 στο κατειλημμένο Ρεξ.
Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία να χαιρετήσουν τον αγώνα μας στην αυριανή συνέλευση και να μας στηρίξουν ψηφίσματα.
Δεν υποχωρούμε, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε.
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΡΕΞ