ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΉ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/1 18:00 ΤΣΙΜΙΣΚΉ ΜΕ ΝΑΥΑΡΊΝΟΥ

Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν, μα όχι και το μίσος του για μένα…

Και οι μάσκες έπεσαν. Τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα - αφού αναφορικά με το 3ο Ράιχ είναι πλέον αποδεδειγμένες οι σχέσεις του ναζιστικού κόμματος με τους μεγαλοβιομήχανους της Γερμανίας του '30 - οι σχέσεις κράτους- κεφαλαίου - φασιστών έγινε καταφανής. Ο φασισμός αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του κράτους και του καπιταλισμού όσα πρόσωπα και αν αλλάξει όσες μάσκες κι αν φορέσει. Μεγαλόυπουργοί της κυβέρνησης μέλη πρώην ακροδεξιών γκρουπών, μυστικές συνομιλίες στενών συνεργατών πρωθυπουργών με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α., συγκάλυψη δολοφονιών αντιφασιστών και μεταναστών από τα ΜΜΕ και πολλά άλλα. Αυτό είναι το ''δημοκρατικό τόξο'' που έστειλε τη ΧΑ στη φυλακή - κατ' ανάγκη λόγω της αντιφασιστικής επίθεσης του κινήματος - αλλά και γιατί γνωρίζουν και οι ίδιοι πως το εργαλείο τους θα παραμείνει λειτουργικό. Οι φασίστες θα εξακολουθούν να βρίσκονται στις γειτονιές, να αναπαράγονται και να λειτουργούν ως τσιράκια των αφεντικών, ως υπερασπιτές της πολιτικής κράτους και κεφαλαίου. Ο πόλεμος με τους φασίστες στους δρόμους λοιπόν, αποτελεί επαναστατικό καθήκον των αναρχικών - για να τους στείλουμε τελειωτικά στις τρύπες τους και μια και καλή στα σκουπίδια της Ιστορίας.

Το ζήτημα όμως έχει και ιδεολογικές προεκτάσεις. Η ταύτιση του καπιταλισμού με τον φασισμό αναφέρεται στην ίδια την εξουσία. Στην ανάγκη για καταπίεση, για εκμετάλλευση, για σκοταδισμό και κανιβαλισμό και στην τελική στην ανάγκη τους για θάνατο. Ο ισχυρός επιβιώνει, ο ισχυρός υπερισχύει - ο αδύναμος τσακίζεται , ο αδύναμος πεθαίνει. Ότι ακριβώς υπερασπίζονται οι φασίστες, υπερασπίζονται και οι υπέρμαχοι της ελεύθερης αγοράς, του κράτους και του κεφαλαίου. Εμείς θα είμαστε πάντα με τους αδύναμους αυτού του κόσμου, με τους καταπιεσμένους, δίπλα στους κατατρεγμένους και τους για πάντα ξένους. Μέχρι η ζωή να νικήσει το θάνατο.

Η θρασύδειλη εμφάνιση των φασιστών στη πόλη της Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα, αποδεικνύει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Εκμεταλλευόμενοι της ένταση της καταστολής και την πολυάριθμη εμφάνιση των μπάτσων βγαίνουν από τις τρύπες τους αχάραγα και γράφουν συνθήματα, αναδιοργανώνουν ομάδες ανύπαρκτες και προσπαθούν έτσι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Το Σάββατο 28/1 διοργανώνουν συγκέντρωση για την ''επέτειο των Ιμίων '', σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με σκοπό να εκφραστούν δημόσια και φανερά. Προς τους 15 θλιβερούς φασίστες λοιπόν που θα επιχειρήσουν να μαζευτούν το Σάββατο στο Λευκό Πύργο κάνουμε σαφές πως ότι λέμε το εννοούμε: Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του αγώνα. Θα μας βρείτε απέναντί σας οποτεδήποτε πάτε να ξετρυπώσετε. Ραντεβού στους δρόμους.

…Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον - δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον…

ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ - Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΣΆΒΒΑΤΟ 28/1 18:00 ΤΣΙΜΙΣΚΉ ΜΕ ΝΑΥΑΡΊΝΟΥ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

antifasistiki quieta imia 28012023


Πρόσφατα άρθρα