Κάλεσμα του αναρχικού/ αντιεξουσιαστικού στεκιού Αντίπνοια για την πανελλαδική μέρα δράσης αλληλεγγύης στις καταλήψεις 

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΤΡΙΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ

Συγκέντρωση: Μοναστηράκι, 18.30

 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Νοέμβρη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν και εκκένωσαν την κατάληψη Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από το κατειλημμένο έδαφός της συνελήφθησαν 4 σύντροφοι και συντρόφισσες ενώ προσήχθησαν και 3 σύντροφοι κοντά στο κτίριο, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα. Άμεσα καλέστηκε συγκέντρωση υπεράσπισης που στάθηκε απέναντι από τον αστυνομικό κλοιό ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαζική και δυναμική διαδήλωση στην πόλη της Θεσ/νίκης. Η εκκένωση των καταλήψεων αγώνα αποτελεί πάγιο και διακηρυγμένο στόχο του κράτους ενώ η εισβολή στην Mundo Nuevo είναι κομμάτι της κατασταλτικής εκστρατείας απέναντι στις καταλήψεις που επανεκκινήθηκε με νέα ορμή πριν ένα μήνα με την εκκένωση της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα και πριν λίγες ημέρες με την εισβολή μέσα στα Προσφυγικά στην Αθήνα με αποτέλεσμα την σύλληψη 79 συντρόφων, αγωνιστών/στριών και κατοίκων του κτιρίου.

«Άλλη μία κατάληψη απελευθερώθηκε, άλλος ένας χώρος αποδόθηκε στην κοινωνία σήμερα μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για κτίριο του Δήμου Θέρμης στην Θεσσαλονίκη που τελούσε υπό κατάληψη επί επτά έτη. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για την ασφάλεια των πολιτών!>> Τ.Θεοδωρικάκος, 29/11/2022

Η κατάληψη Mundo Nuevo «επί επτά έτη» αποτελούσε πραγματικό κομμάτι της κοινωνίας. Μπαίνοντας σε ένα άδειο και εγκαταλελειμμένο κτίριο σύντροφοι και συντρόφισσες στέγασαν την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Αποτελούσε πεδίο ζύμωσης και ανάπτυξης δυναμικών αγώνων του καιρού μας. Από τους φοιτητικούς αγώνες και τις αντιφασιστικές μάχες με τα παρακρατικά τάγματα εφόδου, ενάντια στην έμφυλη βία, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, με αλληλεγγύη στους απεργούς της Μαλαματίνας και με κάθε αγωνιζόμενο εργάτη, με τους φυλακισμένους αγωνιστές/στριες, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες/τριες, σε αλληλεγγύη με τις δομές και τις καταλήψεις αγώνα σε κάθε μήκος και πλάτος της γης, με τις αδερφές μας στην Τεχεράνη, στο Μεξικό, την Πολωνία, στην Τουρκία απέναντι στον πατριαρχικό παλαιό κόσμο. Με τις συλλογικές κουζίνες, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις κινηματικές εκδόσεις, τις βιβλιοθήκες, τα εργαστήρια, τις παιδικές εκδηλώσεις.

Μαζί και Πάντα εκεί, με τον οργανωμένο αναρχικό αγώνα, οργανωμένα «πεισματάρηδες» πως αυτός ο κόσμος και πρέπει και μπορεί να αλλάξει. Γι αυτό και η επίθεση στην Mundo Nuevo είναι μία επίθεση απέναντι στην κοινωνία…γιατί το κτίριο μέχρι χθες το πρωί αποτελούσε μέρος της κοινωνίας ενώ τώρα επιχειρείται να παραδοθεί στο κεφάλαιο και τα τσιράκια του. Και είναι μία ακόμα επίθεση στην Αναρχία που, βγαλμένη από τα σπλάχνα των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων, είναι η μόνη που παλεύει για την ανατροπή του βάρβαρου κρατικού και καπιταλιστικού κόσμου. Αυτού που φτωχοποιεί βίαια την κοινωνική βάση, που υποβαθμίζει και διαλύει όλα τα πεδία παροχής των κοινωνικών αναγκών, που απομυζά ό,τι ανήκει στην κοινωνία, που συγκαλύπτει κυκλώματα trafficking, βιασμών και παιδοβιασμών και μαφιόζικων κυκλωμάτων, που δεν διστάζει να επιτεθεί στο 3ο Ελευθεριακό Φεστιβάλ Κατειλημμένων χώρων [κομμάτι της διοργάνωσης είναι η κατάληψη της Mundo Nuevo] και συλλογικοτήτων στη Θεσσαλονίκη τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι ήταν μέσα στο ΑΠΘ, που επιτίθεται σε φοιτητικές διαδηλώσεις και σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην ιδιοποίηση και εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων, όπως στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων, που εγκαθιστά στρατό κατοχής στην αγωνιστική γειτονιά των Εξαρχείων, που στήνει κατηγορητήρια εναντίων αγωνιστών, που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, που επιχειρεί να τσακίσει κάθε αντίσταση μέσα και έξω από τις φυλακές. Αυτός είναι ο κόσμος της Εξουσίας, αυτός είναι ο κόσμος του κράτους, του καπιταλισμού και της πατριαρχίας που διατείνεται πως θέλει να παραδώσει στη κοινωνία τις καταλήψεις!

Οι καταλήψεις, ως αναπόσπαστο κομμάτι του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού κινήματος, στοχοποιούνται γιατί αποτελούν αναχώματα στην ολοκληρωτική επιβολή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Γιατί, λειτουργώντας με βάση τις αρχές της αυτοοργάνωσης, της αντιιεραρχίας, της οριζοντιότητας και της αλληλεγγύης αποτελούν εικόνα από το μέλλον μιας απελευθερωμένης κοινωνίας και την τρανή απόδειξη πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. Ένας κόσμος που δεν στηρίζεται στη διαιώνιση της ταξικής ανισότητας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης ανθρώπου από άνθρωπο, στην απομύζηση κάθε φυσικού πόρου λεηλατώντας τη φύση, αλλά οικοδομείται μέσα από αυτοοργανωμένες, συλλογικές και οριζόντιες δομές όπου οι άνθρωποι βρίσκουν τους τρόπους να απαντήσουν οι ίδιοι στις ανάγκες τους.

Απέναντι στην κρατική καταστολή στήνουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης! Ο Καινούριος Κόσμος που κουβαλάμε μέσα μας γεννιέται μέρα τη μέρα, τον χτίζουμε βήμα το βήμα. Μεγαλώνει και αναπνέει μέσα στις καταλήψεις και τις δομές του αγώνα, μέσα στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.

Ούτε βήμα πίσω!

Παύση κάθε δίωξης στους 4 συλληφθέντες και συλληφθείσες

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ

NO PASARAN !

Για την ΑΝΑΡΧΙΑ!