ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις 8/12 πριν από το προγραμματισμένο εβδομαδιαίο μπαρ στην κατάληψη Αντινομία, στην Κέρκυρα, εισήλθαν στον χώρο τρία άτομα που αναγνωρίστηκαν από την περιφρούρηση ως φασίστες, γνώριμοι από τα πανεπιστήμια και εκδιώχθηκαν. Προκειμένου να εξασφαλιστεί πως έχουν απομακρυνθεί, σύντροφοι/ισσες τους ακολούθησαν μέχρι κάποιο σημείο όπου και δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση από υπεράριθμη ομάδα νεοναζί που τους είχε στήσει ενέδρα και κατά τη διάρκειά της εκτόξευαν δολοφονικές απειλές προς τους συντρόφους/ισσες και προς την κατάληψη. Ένας σύντροφος διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου χρήζει χειρουργικής επέμβασης στην κάτω γνάθο. Η επίθεση αυτή ήταν προσχεδιασμένη και διακηρυγμένη κάτι που αποδεικνύεται και από βίντεο που αναρτήθηκε στον φασιστικό λογαριασμό “autonomouss_kerkyra” στο instagram που ανέβηκε μετά την πορεία στις 5/12, που πραγματοποιήθηκε ενάντια στη δολοφονική επίθεση από μπάτσους στον Ρομά Κώστα Φραγκούλη, στο οποίο ακούγονται απειλές προς τους αγωνιζόμενους, καθώς και από φθορές και φασιστικά σύμβολα που έγιναν γύρω από την κατάληψη το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη- μετά την πορεία για τα 14 χρόνια από την κοινωνική εξέγερση του ‘08 που ξέσπασε μετά τη δολοφονία του Αλ.Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Σε μία εποχή που η συνολική συστημική κρίση εντείνεται και ο πόλεμος εναντίον των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων είναι ολομέτωπος, η επανεμφάνιση των παρακρατικών συμμοριών δεν προξενεί καμία εντύπωση ειδικά σε πεδία που είναι πιο απομακρυσμένα από τις μητροπόλεις στις οποίες οι κρατικές συμμορίες επιχειρούν να κυριαρχήσουν στο δημόσιο πεδίο. Άλλωστε γνωρίζουμε πως οι νεοναζί δεν είναι παρά το μακρύ χέρι του κράτους. Γιατί η φασιστική επίθεση στην κατάληψη Αντινομία, ή οι φασιστικές παρελάσεις στην Φλώρινα συμβαίνουν την ίδια στιγμή που αναπτύσσεται ένα συντονισμένο σχέδιο των κατασταλτικών μηχανισμών με εκκενώσεις καταλήψεων, ξυλοδαρμούς διαδηλωτών/τριών, βασανισμούς και βιασμούς στα τμήματα, δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο, με σφαίρες στο κεφάλι σε όσους θεωρούνται περισσευούμενοι πληθυσμοί· που διώκονται αγωνιζόμενοι για τη συμμετοχή τους σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις, που επιτρέπονται οι ναζιστικοί χαιρετισμοί μέσα στις αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης (επιθυμώντας να ρίξει τα παρακρατικά της δεκανίκια στα μαλακά), που ξεπλένονται παράγοντες της εξουσίας, βιαστές, παιδοβιαστές και συγκαλύπτονται κυκλώματα trafficking, που μέσω των ΜΜΕ διαχέεται ακατάπαυστα το ρατσιστικό μίσος, η μισαλλοδοξία, οι εθνικιστές κορώνες και η πατριαρχική δυσωδία. Κάθε στιγμή ξεκαθαρίζουν κράτος και κεφάλαιο πως εμείς θα πεθαίνουμε για να επιζούν αυτοί και πως όποιος επιχειρεί να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα θα χτυπιέται.

Όμως δεν μας τρομοκρατούν. Ο κόσμος του αγώνα ξέρει να στήνει αναχώματα ενάντια στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, ενάντια στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία και τον κοινωνικό εκφασισμό.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

(για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων του τραυματισμένου συντρόφου έχει απευθύνει κάλεσμα η Ανοιχτή αντιφασιστική συνέλευση https://www.firefund.net/solidarityantifa)