Events Calendar

[Αθήνα] Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Παπουτσάδικο
Saturday 05 October 2024, 06:00pm
Hits : 56
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις!
Αλληλεγγύη σε Παπουτσάδικο, Libertatia, Ya Basta!

Στις 10 Σεπτέμβρη, αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώνονται έξω από την επί 13 χρόνια κατάληψη Παπουτσάδικο στο Χαϊδάρι και υπό την παρουσία των ιδιοκτητών του κτιρίου προχωρούν στην εκκένωση της. Λίγες μέρες μετά, στις 23 Σεπτέμβρη, η τεχνική υπηρεσία εισβάλλει στον χώρο της κατάληψης Ya Basta στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τον αδειάζει και σφραγίζει την είσοδό του. Οι δύο αυτές επιθέσεις έρχονται σε συνέχεια της τέταρτης επί σειρά εισβολής αστυνομικών δυνάμεων στην κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη και εκκένωσή της στις 28 Αυγούστου, την ώρα που πραγματοποιούνταν εργασίες ανοικοδόμησης του κτιρίου, το οποίο είχε καταστραφεί από εμπρηστική επίθεση φασιστών κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία το 2018. Κατά την εισβολή αυτή συνελήφθησαν 11 σύντροφοι και συντρόφισσες που βρίσκονταν εντός της για τις εργασίες, οι οποίοι διώκονται με τις κατηγορίες της παράνομης επέμβασης σε διατηρητέο κτίριο και της απείθειας.

Η καταστολή των καταλήψεων αποτελεί πάγιο και διακηρυγμένο στόχο του κράτους και ανήκει στη στρατηγική της αντιεξέγερσης, ειδικά μετά τον Δεκέμβρη του ’08, στην απόπειρά του να ξεριζώσει τις εστίες του αυτοοργανωμένου συλλογικού αγώνα. Το χτύπημα των ευρύτερων κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, που ξεσπούν από τη βάση, όπως και η στοχοποίηση των καταλήψεων αποσκοπούν στην τρομοκράτηση και την πειθάρχηση των πληβειακών στρωμάτων της κοινωνίας, για την απρόσκοπτη επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Εξάλλου η διαιώνιση της εξουσίας και των κερδών των οικονομικών και πολιτικών αφεντικών περνά μέσα από την όξυνση της εκμετάλλευσης των φτωχών και των πληβείων, την μεθοδική και αχαλιναγώγητη λεηλασία του φυσικού κόσμου από το κράτος και τις μηχανές της ανάπτυξης και τη φίμωση και καταστολή όλων όσοι αρνούνται να αποδεχτούν αυτή τη βαρβαρότητα ως τη μόνη προοπτική.

Απέναντι στη σαρωτική επέλαση της κρατικής καταστολής που επιχειρεί να εξαλείψει το κοινωνικό και ταξικό κίνημα και τις αυτοοργανωμένες εστίες αγώνα, ορθώνονται συνεχώς αναχώματα που δείχνουν πως ο εχθρός δεν είναι ανίκητος. Πως με όπλα μας την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα και τη συνέπεια, απέναντι στην εξατομίκευση και την ηττοπάθεια, είναι εφικτό να κρατήσουμε τον δρόμο για τη συνολική κοινωνική αντεπίθεση απέναντι στη βαρβαρότητα της εξουσίας ανοιχτό. Αυτήν την κατεύθυνση μας έδειξαν οι δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες που το απόγευμα της 24 Σεπτέμβρη ανακατέλαβαν την κατάληψη Libertatia και κατάφεραν να υπερασπιστούν τον χώρο απέναντι στις ισχυρές κατασταλτικές δυνάμεις που τον περικύκλωσαν. Η αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής απέναντι στη μαζικότητα και αποφασιστικότητα των καταληψιών και η πραγματοποίηση της εκδήλωσης στον προαύλιο χώρο της με την παρουσία πλήθους αλληλέγγυων αποτελεί ένα δυναμικό σημείο αντίστασης σε έναν δρόμο που με συνέπεια βαδίζουν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της επί 16 χρόνια κατάληψης Libertatia. Έναν δρόμο που άνοιξαν με τη διαδικασία της ανοικοδόμησης της, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στην κρατική καταστολή και τη φασιστική βία και εδραιώνοντας έναν πολύ δυνατό συμβολισμό μέσα σε μια γενικευμένη κατασταλτική συνθήκη. Για αυτό τον λόγο, τα κατασταλτικά επιτελεία του κράτους επιχείρησαν να εξαλείψουν αυτή την προοπτική σπεύδοντας να την εκκενώσουν εκ νέου το επόμενο πρωί, συλλαμβάνοντας τρεις συντρόφους εντός του κτιρίου με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απείθειας και του νόμου περί αρχαιοτήτων και κάνοντας δύο ακόμα προσαγωγές εκτός του χώρου με τη μια να μετατρέπεται σε σύλληψη, ενώ οι δυνάμεις καταστολής σφράγισαν και πάλι τις εισόδους της κατάληψης και παραμένουν στο σημείο έως σήμερα.

Από το κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37 στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους/ις συντρόφους/ισσες, που έχουν συλληφθεί και διωχθεί τόσο κατά τη διάρκεια των δύο εκκενώσεων της κατάληψης Libertatia όσο και για την ανοικοδόμηση της κατάληψης, στην κατάληψη Παπουτσάδικο και την κατάληψη Ya Basta που πρόσφατα δέχτηκαν κατασταλτικά χτυπήματα και σε όλους τους κατειλημμένους χώρους αγώνα που βρίσκονται πάγια στο στόχαστρο της κρατικής κατασταλτικής εκστρατείας. Μπροστά στην κρατική επιθετικότητα, δεν παραδινόμαστε, μαχόμαστε! Με όπλο μας την αλληλεγγύη, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης, για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας και ελευθερίας.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ – ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ!

Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Παπουτσάδικο

Σάββατο 5 Οκτωβρίου | 18.00 Ι Πλατεία Ηρώων 1940-41, Χαϊδάρι

Συνέλευση της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37

Πρόσφατα άρθρα