Events Calendar

[Αθήνα] Κάλεσμα σε ανοιχτή ενημέρωση σχετικά με τη δίωξη του αναρχικού-αντιφασίστα Δ.Μ.
Tuesday 10 September 2024, 07:00pm
Hits : 131
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, ΑΣΟΕΕ, 19.00

Καλούμε σε ανοιχτή ενημέρωση σχετικά με τη δίωξη του αναρχικού-αντιφασίστα Δ.Μ. αντιλαμβανόμενοι πως αυτή η δίωξη αποτελεί μέρος της συνολικής κατασταλτικής εκστρατείας που έχει εξαπολύσει το κράτος απέναντι στους/ις αγωνιζόμενους/ες, αναρχικούς/ές, αντιφασίστες/στριες, στις δομές αγώνα, στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ Δ.Μ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ

Στις 7 Οκτώβρη του 2020, ημέρα απόφασης στη δίκη της Χ.Α, πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών έξω από το Εφετείο Αθηνών. Τα αντιφασιστικά συνθήματα που ήχησαν την ώρα ανακοίνωσης της απόφασης και οι συγκρούσεις με την αστυνομία έκαναν ξεκάθαρο, για μια ακόμα φορά, ότι δεν τρέφονται αυταπάτες για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης και των αποφάσεών της και ότι η μόνη απάντηση απέναντι στον φασισμό είναι η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης και το γκρέμισμα του κόσμου του κράτους και του κεφαλαίου.

Μετά τη μεγαλειώδη αυτή αντιφασιστική συγκέντρωση, το κράτος και οι θεσμοί του εκκινούν έρευνα για τις συγκρούσεις που ξέσπασαν έξω από το Εφετείο την ίδια ημέρα. Εν τέλει σχηματίζεται δικογραφία με δύο μέρη, το πρώτο αφορά κακουργήματα και παραμένει ανοιχτό, ενώ για τα δεύτερο, που αφορά πλημμελήματα, ασκείται δίωξη για το σύνολο των κατηγοριών(δίκη 27/9/24) σε βάρος μέλους του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού στεκιού Αντίπνοια. Η συγκεκριμένη, ασφαλίτικου τύπου δίωξη βασίζεται σε έναν μεγάλο όγκο αυθαίρετου οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο , φωτογραφίες , αμοντάριστα πλάνα) που καταγράφουν τη μέρα της συγκέντρωσης, το οποίο συλλέχθηκε από μπάτσους και ρουφιάνους δημοσιογράφους και δεν αιτιολογεί με κανένα τρόπο τις κατηγορίες εις βάρος του.

Οι στημένες δικογραφίες δεν είναι καινούριο εργαλείο στη φαρέτρα τους κράτους και των αρχών. Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως, αποτελεί μία κραυγαλέα απόπειρα κρατικού ρεβανσισμού απέναντι σε μία από τις μαζικότερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων, στην οποία συμμετείχαν όλοι όσοι δεκαετίες πριν επινοηθεί ο «θεσμικός αντιφασισμός» αναχαίτιζαν τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου στους δρόμους, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία και τις σχολές.

Ο αναρχικός-αντιφασίστας Δ.Μ. είμαστε όλοι μας, και είμαστε χιλιάδες, όλοι όσοι βρέθηκαν εκείνη την ημέρα έξω από το Εφετείο. Μέσα από αυτή τη μεθοδευμένη δίωξη καταδεικνύεται ο τρόμος του κράτους απέναντι στις δυνατότητες ενός μαζικού και μαχητικού κινήματος, και η εκδικητικότητά του απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους. Για άλλη μια φορά, επιχειρεί να στοχοποιήσει και να ποινικοποιήσει τους αγώνες όσων παλεύουν για το γκρέμισμα του σάπιου κόσμου της Εξουσίας, επιδιώκοντας να εξοντώσει του αγωνιστές και τις αγωνίστριες σωματικά, ηθικά και οικονομικά. Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλους όσοι αντιστέκονται μαχητικά σε κράτος, κεφάλαιο και φασίστες. Απέναντι στη ζωή που μας επιφυλάσσουν οι εξουσιαστές, ο μόνος δρόμος είναι το γκρέμισμα του κόσμου του Κράτους και του Κεφαλαίου και η οικοδόμηση ενός κόσμου Ελευθερίας, Ισότητας, Αλληλεγγύης, Δικαιοσύνης.

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια
Αριστοβούλου&Πυλάδου, Κ.Πετράλωνα