Events Calendar

[Αθήνα] Ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας
Tuesday 09 January 2024, 05:00pm
Hits : 424
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας


Εντός του μήνα που διανύουμε ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο προβλέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, παρακάμπτοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος. Το νομοσχέδιο "Ελεύθερο Πανεπιστήμιο", όπως το ονομάζουν οι ισοπεδωτές οτιδήποτε δημόσιου και ελεύθερου, έρχεται να επισφραγίσει το τέλος της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, αφήνοντας τις σπουδές, τα πτυχία, το μέλλον και τις ζωές μας στο έλεος της αγοράς, των επενδυτών και των μανατζαρέων.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, που πολιτικά και οικονομικά αφεντικά σε συνέχεια των μεταρρυθμίσεων των προηγούμενων χρόνων (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Συμβούλια Ιδρύματος κτλ) δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στην παιδεία οφείλουμε να υπερασπιστούμε αδιαμεσολάβητα και αντιιεραρχικά τις ανάγκες, την αξιοπρέπεια και τα ιδανικά μας. Να σχεδιάσουμε αυτοοργανωμένα τον αγώνα μας και να διαμορφώσουμε συλλογικές αντιστάσεις με συνελεύσεις, καταλήψεις διαρκείας, πορείες, μαζικές συγκρούσεις απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την ολοκληρωτική επέλαση του νεοφιλελευθερισμού.
Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας την Τρίτη 9/1 στις 17:00 στο Πολυτεχνείο (συγκρότημα Πατησίων, είσοδος από οδό Στουρνάρη) για την οργάνωση της πολιτικής μας παρουσίας στη φοιτητική κινητοποίηση στις 11/1 και του αγώνα που έπεται.


Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

Πρόσφατα άρθρα