Events Calendar

[Αθήνα] Παράσταση στην Κατάληψη ΛΚ37 "Το όνομά μου είναι Ρέιτσελ Κόρι"
Saturday 14 June 2025, 07:30pm
Hits : 292
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

lk37 parastash 14 06 2025

Μια ομαδική βιωματική διαδρομή στο έργο θεάτρου ντοκουμέντο:

"Το όνομά μου είναι Ρέιτσελ Κόρι"
στους ζοφερούς καιρούς της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη από το κράτος του Ισραήλ

Σκηνοθεσία: Ομάδα Acra

Σάββατο 14 Ιουνίου 2025, 19.30

στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

Σημείωμα της ομάδας θεάτρου Acra


Τι θα συμβεί αργά το απόγευμα της 14ης Ιουνίου στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37;

- παρουσιάζονται αποσπάσματα του έργου “Το όνομά μου είναι Ρέιτσελ Κόρι”.
- η δράση ξεκινά από την είσοδο της κατάληψης, εξελίσσεται στις σκάλες και καταλήγει στον τρίτο όροφο, όπου εκεί εναλλάσσεται σε διαφορετικούς χώρους.
- θα χρειαστεί να κινείστε μαζί με την ομάδα ακολουθώντας τη δράση, με μικρά διαλείμματα κατά τα οποία θα έχετε τη δυνατότητα να καθίσετε.
- με γνώμονα την ασφάλεια όλων, σας καλούμε να κινηθείτε στις σκάλες και στους χώρους όχι βιαστικά, αλλά σαν ένα σώμα που προσέχει όλα τα μέλη του.
- πάρτε νερό & ντυθείτε ελαφριά. Θα είναι μια ζεστή μέρα, σε ένα παλιό (αλλά πολύ αγαπημένο) κτίριο που δεν κλιματίζεται.
Η ομάδα θέατρου Acra σχηματίστηκε τον Φλεβάρη του 2025. Πρώτο της βήμα, η συλλογική δουλειά για την παράσταση του έργου θεάτρου ντοκουμέντο “Το όνομά μου είναι Ρέιτσελ Κόρι”, σε σκηνοθεσία της ομάδας.
Το έργο μεταφέρει την καταγεγραμμένη εμπειρία της 23χρονης αμερικανοεβραίας ακτιβίστριας Rachel Corrie επάνω στο διαρκές έγκλημα του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, αποκαλύπτοντας τον ψυχικό πλούτο ενός ανθρώπου που νοιάστηκε με όλη τη δύναμη της καρδιάς του.
Πριν από 22 χρόνια η Rachel Corrie δολοφονήθηκε στη Ράφα από μπουλντόζα του IDF, ενώ από κοινού με άλλους διεθνείς αντιστεκόταν στην κατεδάφιση σπιτιών παλαιστινίων στην περιοχή.
Η Rachel Corrie είναι μία από τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους “χωρίς όνομα” που έχουν δολοφονηθεί από τον ισραηλινό στρατό.
Η φωνή της ενώνεται μέχρι σήμερα με τις εκατομμύρια φωνές από τους δρόμους όλου του κόσμου για την υπεράσπιση της ζωής, της αξιοπρέπειας και της λευτεριάς στην Παλαιστίνη.
Η παράσταση σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2025. Στον χώρο θα υπάρχει κουτί για την οικονομική της ενίσχυση.
Ευχαριστούμε από καρδιάς την ανοιχτή συνέλευση της κατάληψης ΛΚ 37

10 – 100 – χιλιάδες καταλήψεις!

Πρόσφατα άρθρα