Events Calendar

[Θεσ/νίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 διωκόμενους για παρέμβαση σε καμπ
Friday 20 September 2024, 10:00am
Hits : 19
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΜΠ

Στις 20 Σεπτέμβρη του 2020, πραγματοποιείται παρέμβαση έξω από το καμπ των Διαβατών στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Μετά το πέρας της παρέμβασης, 2 άτομα ταυτοποιήθηκαν από τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και τους αποδόθηκαν κατηγορίες για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Το κράτος, αφού κατόρθωσε να οδηγήσει τους μετανάστες στον κοινωνικό αποκλεισμό και να σπάσει τη σύνδεση ντόπιων και μεταναστών και των κοινών τους αγώνων για ζωή και αξιοπρέπεια μετά τις απανωτές εκκενώσεις καταλήψεων στέγης προσφύγων & μεταναστών και τον εξοβελισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, επιχειρεί τώρα να ποινικοποιήσει και την αλληλεγγύη. Σε μια συνθήκη γενικευμένης κρίσης, ήδη εντεινόμενης και επιταχυνόμενης από την πανδημία του covid-19 και ειδικά σε ό,τι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης στα κλειστά κέντρα κράτησης, ο παρατεταμένος εγκλεισμός τους με πρόσχημα την πανδημία, η παντελής έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και οποιασδήποτε άλλης πρόληψης αναφορικά με τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού, η συνεχής απομόνωσή τους από τα κέντρα των μητροπόλεων αλλά και της κοινωνίας της ίδιας και η καταστολή οποιασδήποτε αντίστασης είτε με την βία των ΜΑΤ είτε μέσω της τρομοκρατίας των pushbacks και των απελάσεων καθιστούν για μία ακόμη φορά έκδηλο το πλέον προφανές: η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι μια διαχείριση εξόντωσης και το κράτος κατέχει το μονοπώλιο της βίας είτε απέναντι στους/στις μετανάστες/μετανάστριες είτε απέναντι στους αλληλέγγυους και σε όποιον επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι ενάντια στις δολοφονικές προσταγές του.

Φαντάζει κάθε άλλο παρά επιτακτική η ανάγκη οργάνωσης και αντίστασης απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για να υπερασπίσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κοινή, οριζόντια συντονισμένη, οργανωμένη από τα κάτω δράση! Στεκόμαστε ενάντια στον πόλεμο, στην Ευρώπη – Φρούριο και στις διακρατικές αντιμεταναστευτικές συμφωνίες, ενάντια στις δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών, στη φασιστική πολιτική του ελληνικού κράτους, στο ρατσισμό, στον εθνικισμό και στη μισαλλοδοξία. Η κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων ξένων ή ντόπιων αποτελεί το όπλο μας ενάντια στους εκμεταλλευτές.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ – ΚΟΙΝΗ ΖΩΗ

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΑΞΙΚΑ – ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/09, 10:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης