Events Calendar

[Θεσ/νικη] Αντιφασιστική συγκέντρωση
Sunday 15 September 2024, 12:00pm
Hits : 108
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Contact This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Κυριακή 15.9, 12:00, Ρολόι Νεάπολης

Την Παρασκευή 6/09 στην περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, ομάδα 15 φασιστών επιτίθεται σε 6 άτομα, τα οποία είχαν αντιφασιστικά διακριτικά, έπειτα από συναυλία στην περιοχή.


Το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή της Νεάπολης, το στέκι της Λαϊκής Βιβλιοθήκης είχε δεχτεί δύο επιθέσεις από φασίστες, οι οποίοι βανδάλισαν το στέκι, σπάζοντας εξωτερικά διακοσμητικά και βάφοντας τους τοίχους με ναζιστικά συνθήματα. Την ίδια περίοδο, φασιστικά συνθήματα γεμίζουν και τους τοίχους της σχολής Κινηματογράφου, η οποία βρίσκεται επίσης στα δυτικά.


Η δράση και οι συντονισμένες επιθέσεις των φασιστών στον δημόσιο χώρο, στις σχολές και τις γειτονιές μας, χρειάζεται να λάβει την απάντηση που της αναλογεί. Σε μια περίοδο, κατά την οποία η ακροδεξιά ανεβαίνει σε ψήφους και προτίμηση και εγχώρια αλλά και σε ολόκληρη της Ευρώπη, κερδίζοντας έδαφος και προσπαθώντας να νομιμοποιήσει τις επιθέσεις εις βάρος μεταναστών, μειονοτήτων και αντιφασιστών (όπως πρόσπαθησε δηλαδή να κάνει το κόμμα της Χρυσής Αυγής, με την τελική καταδίκη του ως εγκληματική οργάνωση), χρειάζεται ξανά ο κόσμος του αγώνα να σταθεί απέναντι σε αυτά τα μορφώματα και να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις.


Δεν ξεχνάμε την φασιστική επίθεση που κατέληξε στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia την ημέρα του συλλαλητήριου για το Μακεδονικό, η οποία έγινε με την πλήρη κάλυψη από την αστυνομία, που έμεινε άπραγη και δεν προχώρησε ποτέ σε καμία σύλληψη. Η κατάληψη Libertatia εκκενώθηκε από τα ένστολα καθάρματα της ΕΛΑΣ την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024.


Από την πλευρά μας δηλώνουμε πως καμία φασιστική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη και θα παλεύουμε πάντα ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού που θα εμφανίζεται σε πλατείες, γειτονιές, στα στέκια και στις σχολές μας.


ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ, ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!


ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

Location Ρολόι Νεάπολης