Events Calendar

[Αθήνα] Αλληλεγγύη στον αναρχικό-αντιφασίστα Δ.Μ.
Thursday 26 September 2024, 06:30pm
Hits : 100
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ Δ.Μ.

που διώκεται βάσει κρατικής σκευωρίας για τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα έξω από το Εφετείο στις 7 Οκτώβρη του 2020, ημέρα απόφασης στη δίκη της Χ.Α.

Στις 7 Οκτώβρη του ‘20 πραγματοποιείται μία από τις πιο μεγαλειώδεις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών στον ελλαδικό χώρο. Μέσα στους δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους ήταν το πιο ριζοσπαστικό και μαχητικό κομμάτι των κινημάτων που για χρόνια έβαζε αναχώματα στην επέλαση των παρακρατικών ταγμάτων εφόδου δίνοντας καθημερινά μάχες σώμα με σώμα με τις νεοναζιστικές συμμορίες στους δρόμους, στις πλατείες και στις γειτονιές. Ήταν όλοι όσοι δεν σιώπησαν μπροστά στις δολοφονίες και τους ξυλοδαρμούς μεταναστών και σε βάρος κοινωνικών και πολιτικών αγωνιστών, που δεν επέτρεψαν τη διάχυση της μισαλλοδοξίας στο δημόσιο πεδίο, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία και τις σχολές και όρθωσαν το ανάστημά τους μπροστά στην επαπειλούμενη τρομοκράτηση της κοινωνίας από το παρακρατικό δεκανίκι του κράτους. Ήταν όλοι όσοι, ως οι πραγματικοί πολιτικοί αντίπαλοι του βάρβαρου κόσμου της εξουσίας, ταυτόχρονα με τις κατασταλτικές επιχειρήσεις του κράτους, δέχονταν δολοφονικές και εμπρηστικές φασιστικές επιθέσεις στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους αγώνα. Χωρίς αυταπάτες πως το κράτος, οι θεσμοί και η μηχανισμοί του μπορούν να θέσουν φραγμό στο φασισμό, δηλώνοντας τη μόνη πραγματική απάντηση με προοπτική νίκης, που δεν είναι άλλη από την ανάπτυξη του κοινωνικού και ταξικού αγώνα απέναντι στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, τις ανισότητες, τον ρατσισμό, τον φασισμό που φέρει ο κόσμος τους κράτους και του καπιταλισμού.

Το «τείχος της δημοκρατίας» και η θεσμική δικαιοσύνη καταδίκασε την Χ.Α ως εγκληματική οργάνωση προκειμένου να ξεπλύνει τις ευθύνες του κράτους ως τον βασικό ενορχηστρωτή των παρακρατικών νεοναζιστικών επιθέσεων και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από την άρρηκτη σχέση κράτους και φασιστών. Καταδίκασε τη Χ.Α. ως αποτέλεσμα της κοινωνικής πίεσης και εκβιαζόμενο από την πιθανότητα να απωλέσει κάθε νομιμοποίηση μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, αφήνοντας τα παρακρατικά τάγματα εφόδου να δρουν ανενόχλητα. Την ώρα ανακοίνωσης της απόφασης καταδίκης, ξεσπούν συγκρούσεις στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με τα ένστολα καθάρματα της δημοκρατίας να επιτίθονται στους χιλιάδες συγκεντρωμένους. Και είναι τέτοιο το μένος της εξουσίας απέναντι στους αγωνιζόμενους που η Κρατική Ασφάλεια εκκίνησε έρευνα για τη στοχοποίηση αγωνιστών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, καλλιεργώντας τη θεωρία των δύο άκρων. Αποτέλεσμα αυτής της μεθόδευσης είναι η κρατική δίωξη του αντιφασίστα-αναρχικού Δ.Μ. που δικάζεται βάσει ενός σαθρού κατηγορητηρίου και χωρίς πραγματικά στοιχεία με αποκλειστικό στόχο, μαζί με την επιχείρηση τρομοκράτησης και απενεργοποίησης ενός σταθερού και συνεπή αγωνιστή, την εκδίκηση του κράτους απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους και τη συνέχιση της κατασταλτικής εκστρατείας απέναντι σε όλους όσοι αγωνίζονται. Ο Δ.Μ. είναι ένας από εμάς και την επίθεση που δέχεται την αντιλαμβανόμαστε ως επίθεση απέναντι σε όλες και όλους μας, απέναντι στους δεκάδες χιλιάδες που βρέθηκαν εκείνη την ημέρα έξω από το Εφετείο, σε όσους συνεχίζουν τον αδιαπραγμάτευτο μαχητικό, ριζοσπαστικό αγώνα απέναντι σε κράτος, κεφάλαιο και φασίστες.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Συγκέντρωση: Πέμπτη 26/9, Προπύλαια, 18.30

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña , Ομάδα Αδράστεια, Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

 

mitsos propylaia diki

Location Προπύλαια