Events Calendar

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/η αγωνιστές/τρια που διώκονται για την υπόθεση «Σύντροφοι – Συντρόφισσες»
Wednesday 19 June 2024, 11:00am
Hits : 170
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Αλληλεγγύη στους/η αγωνιστές/τρια που διώκονται για την υπόθεση «Σύντροφοι – Συντρόφισσες» | Δίκη: Εφετείο Αθηνών, Τετάρτη 19 Ιούνη, 11.00

Τον Μάρτιο του 2020 συλλαμβάνονται τρεις σύντροφοι και μια συντρόφισσα, κατηγορούμενοι για σύσταση «τρομοκρατικής» οργάνωσης, με βάση τον τρομονόμο 187Α. Στην αρχή κατηγορούνται για 57 επιθέσεις, με αφορμή δημόσια κείμενα στα οποία υπάρχει υπογραφή «σύντροφοι-συντρόφισσες και αναρχικοί-αναρχικές». Στη συνέχεια και ύστερα από εισαγγελική πρόταση το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 3 επιθέσεις και η συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση μετατρέπεται σε απλή ένταξη.
Καθ´ όλη τη διάρκεια της δίωξης των συντρόφων και της συντρόφισσας, τους επιβάλλεται ένα σύνολο ασφυκτικών περιοριστικών όρων που συνιστούν ένα καθεστώς απόλυτης ομηρίας για τους διωκόμενους (3 φορές το μήνα παρουσία σε ΑΤ, απαγόρευση κάθε επικοινωνίας μεταξύ τους, απαγόρευση εισόδου στα Εξάρχεια, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε πολιτική κινητοποίηση, κλείσιμο των τραπεζικών τους λογαριασμών και κατ’ επέκταση αποκλεισμό από την εργασία με αποτέλεσμα την οικονομική τους εξόντωση). Ενώ στον ένα εκ των τεσσάρων, τον σύντροφο Γ.Ι., επιβλήθηκαν 3 επιπλέον περιοριστικοί όροι (απαγόρευση χρήσης δίκυκλου, απαγόρευση εισόδου σε οποιοδήποτε σημείο της Αττικής και απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της πόλης της Πάτρας) βάσει των οποίων του απαγορευόταν να φοιτήσει στην Πάντειο, όπου εισήχθη το καλοκαίρι του 2023 μέσω της διαδικασίας των Πανελλαδικών εξετάσεων. Παρά την αίτησή του για άρση ή μεταβολή των παραπάνω περιοριστικών όρων που εμπόδιζαν τη φοίτησή του, στις 2/10/23 ανακοινώθηκε εισαγγελική πρόταση απόρριψης της αίτησης, μια πρωτοφανή απαγόρευση φοίτησης σε διωκόμενο που δεν έχει καταδικαστεί ούτε προφυλακιστεί. Στις 29/11/23, όπου αναβλήθηκε η δίκη των συντρόφων/ισσας, η απαγόρευση στον Γ.Ι. να εισέλθει στην Αττική και κατ’ επέκταση να φοιτήσει στην Πάντειο άρθηκε, ενώ οι υπόλοιποι περιοριστικοί όροι για όλους τους διωκόμενους/η παρέμειναν σε ισχύ.
Πρόκειται λοιπόν για μια προσπάθεια του κράτους να συγκροτήσει μια σκευωρία σε βάρος συντρόφων/ισσών, και να κατασκευάσει μια «τρομοκρατική» οργάνωση, βασισμένη στην πολιτική ταυτότητα των αγωνιστών/τριών. Γινόμαστε μάρτυρες ακόμα μια φορά, στη στοχοποίηση αναρχικών με βάση την πολιτική τους ταυτότητα, τις συντροφικές και φιλικές σχέσεις. Με την ψήφιση του τρομονόμου 187Α, τα στημένα κατηγορητήρια και τις αστυνομικές σκευωρίες το κράτος επιχειρεί να καταστείλει παραδειγματικά αναρχικούς και αναρχικές και να τρομοκρατήσει συνολικά τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου το κρατικό – καπιταλιστικό σύστημα εντείνει όλο και περισσότερο την επίθεσή του στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με την όξυνση των όρων εκμετάλλευσης, την φτωχοποίηση και την ακραία απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, ενώ ταυτόχρονα εξοπλίζει, παρατάσσει αστυνομικό στρατό, χτίζει ρητορική τάξης και ασφάλειας και χτυπά όσες και όσους αγωνίζονται, στοχεύοντας ιδιαίτερα στο αναρχικό κίνημα και στις εστίες συλλογικής και αυτοοργανωμένης αντίστασης, εντείνοντας την πάγια αντιεξεγερτική στρατηγική του, για το ξερίζωμα των εξεγέρσεων που κυοφορούνται. Από τις κρατικές δολοφονίες, τις εκκενώσεις καταλήψεων, τη συνεχιζόμενη αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων, τις απαγορεύσεις και το χτύπημα των διαδηλώσεων μέχρι τη στοχοποίηση αναρχικών αγωνιστών/τριών και τα στημένα κατηγορητήρια σε βάρος τους η κρατική καταστολή επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να επιβάλλει όρους υποταγής τόσο για τα πιο αδύναμα και περιθωριοποιήμενα κοινωνικά κομμάτια όσο και για όσους και όσες αγωνίζονται και δεν σιωπούν απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στους 4 συντρόφους/ισσα που στοχοποιούνται από το κράτος, με αφορμή την αναρχική τους ταυτότητα. Σε έναν κόσμο που ποινικοποιεί την πολιτική ταυτότητα και τις ανθρώπινες σχέσεις, είμαστε όλοι και όλες σύντροφοι και συντρόφισσες.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ/Η 4 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΑ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

 

 

 

-------------------------------------------------

 

 

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ/-ΙΣΣΕΣ»


Το Κράτος, στην προσπάθειά του να καταστείλει όσους και όσες αγωνίζονται για την καταστροφή του και για το χτίσιμο μιας άλλης κοινωνίας, αυτής της ισότητας, της αλληλεγγύης, και της ελευθερίας, έχει προβεί σε μια σειρά διώξεων, πολλές φορές με πλήρως κατασκευασμένα και γελοία κατηγορητήρια. Μια τέτοιου είδους δίωξη αποτελεί και η υπόθεση «σύντροφοι-συντρόφισσες». Στη συγκεκριμένη υπόθεση το ελληνικό κράτος κινήθηκε με σκοπό την πλήρη ποινικοποίηση κάθε πολιτικής-συντροφικής και φιλικής σχέσης μεταξύ των 4 αναρχικών συντρόφων που διώκονται. Συνδέοντας μια σειρά άσχετων μεταξύ τους επιθέσεων σε κρατικούς-καπιταλιστικούς στόχους από το 2016 μέχρι το 2020, το ελληνικό κράτος στοχεύει στην ίδια την ποινικοποίηση της λέξης, αλλά και του πολιτικού προσήμου που κουβαλάει η έννοια σύντροφος, με τρόπο ανάλογο όπως επιδιώχθηκε η ποινικοποίηση της λέξης «antifa» στις ΗΠΑ.
Η πρώτη νικηφόρα μάχη που δόθηκε από το αναρχικό-ελευθεριακό κίνημα εντός των σχολών για την άρση των εκδικητικών περιοριστικών όρων του αναρχικού φοιτητή Γ.Ι, στον οποίο δεν επιτρεπόταν η έξοδος των ορίων της Πάτρας, ώστε να σπουδάσει στο Πάντειο, απέδειξε τι αποτέλεσμα μπορεί να αποφέρει η αλληλεγγύη και ο πολύμορφος αναρχικός αγώνας εντός και εκτός σχολών.
Με την υπόθεση «σύντροφοι-συντρόφισσες» να έχει πάρει αναβολή για τις 19/6, ως αναρχικοί/-ές φοιτητές/-τριες οφείλουμε να είμαστε εκεί, στεκόμενοι αλληλέγγυα με τους 4 διωκόμενους συντρόφους. Με σκοπό να αντισταθούμε στην ποινικοποίηση των συντροφικών σχέσεων και στην κρατική καταστολή, οφείλουμε να είμαστε παρόντες στην εκδίκαση της υπόθεσης, όπως σταθήκαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα ενάντια στην απαγόρευση φοίτησης του Γ.Ι.
Το κυνήγι των αναρχικών που διεξάγει το Κράτος, τόσο εντός, όσο και εκτός των σχολών, στην προσπάθειά του να μην υπάρχει ούτε μια φωνή που να στέκεται ενάντια στην καταπίεση και την καταστολή, στοχεύει όλους και όλες μας. Από την δίωξη του αναρχικού φοιτητή Ζ.Μ, έπειτα από παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας στο ΕΜΠ για την Παλαιστίνη, στην εκκένωση του ελευθεριακού στεκιού Primavera στο ΑΠΘ, τα γεγονότα αυτά συνδέονται από τον διαρκή στόχο του Κράτους για την πλήρη ποινικοποίηση της αναρχικής πολιτικής δράσης.
Βρισκόμενοι δίπλα στους συντρόφους που διώκονται για την υπόθεση «σύντροφοι-συντρόφισσες», δε θα πάψουμε να δρούμε και να αντιστεκόμαστε στην κρατική καταστολή, εντός και εκτός των σχολών μας. Μέχρι να μην αμφισβητείται σε κανέναν η ελευθερία της φοίτησης, μέχρι η έμπρακτη αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης να αποτελεί το αυτονόητο, μέχρι η μάστιγα της ιδιοκτησίας να εξαλειφθεί, αλλά και αφού γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά, δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως είμαστε αναρχικοί/-ες «σύντροφοι-συντρόφισσες».


Όλοι και όλες στο Εφετείο στις 19/6 στις 11:00


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΜΠΑΤΣΟΙ – TV – ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ – ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας