Events Calendar

[Θεσ/νίκη] Ανακοίνωση της ΑΠΑΝ-λβ για την επίθεση στις 28/02
Sunday 03 March 2024, 12:00pm
Hits : 225
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Γείτονες και φίλοι,
 
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Νεαπολιτών-Λαϊκή Βιβλιοθήκη έχει παρουσία με διάφορους τρόπους στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα του δήμου από το 1986 ( από τότε και μέχρι τη πανδημία, ως ΑΠΑΝ). Είναι γνωστή σαν παρουσία και δράση στη γειτονιά και στην πόλη, με το στέκι της για πολλά χρόνια στο "υπόγειο" και τα τελευταία χρόνια στη Mουδανίων 18 ( πίσω από τον Άη Γιώργη). Έχει φιλοξενήσει δεκάδες εκδηλώσεις από πολλές συλλογικότητες και οργανώσεις που μας ζήτησαν τον χώρο και έχει στήσει δεκάδες δράσεις στη γειτονιά. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
 
- Οικολογικές παρεμβάσεις στον Στρεμπενιώτη
- Τεράστια συναυλία, ενίσχυσης για το "χαμόγελο του παιδιού"
- Κυριακάτικα τραπέζια για ανθρώπους που είχαν ανάγκη φαγητού και κοινωνικοποίησης
- Αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές εκδηλώσεις στις πλατείες και στους δρόμους
- Κινηματογραφική λέσχη και ομάδα ανάγνωσης λογοτεχνίας
- Ομάδα προφορικής ιστορίας
- Έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους σεισμοπαθείς σε Συρία-Τουρκία, στις φωτιές σε (Εύβοια, Βίλια, Έβρο και αλλού), στους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία με αποστολή, και δική μας παρουσία, τροφίμων, ιατρικής βοήθειας και ρουχισμού
- Συμμετοχή στο τραπέζι της γειτονιάς
- Συμμετοχή σε κάθε κεντρική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, για την υγεία, την ακρίβεια, την παιδεία, τον πόλεμο και για κάθε πρόβλημα της κοινωνίας.
 
Λειτουργούμε με την ελεύθερη μας συμμετοχή, και μέσω της ελευθερίας έκφρασης και γνώμης συναποφασίζουμε πάντα με ομοφωνία τις δράσεις μας. Άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογικές ίσως προσεγγίσεις, αλλά με κοινή οδό την καλή προαίρεση και την κοινωνική δικαιοσύνη. Την ημέρα που όλη η χώρα είναι βυθισμένη στην οργή και τη θλίψη για τον χαμό 57 ανθρώπων, έναν χρόνο μετά από το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, οι πιο μαύροι και σκοτεινοί κύκλοι προέβησαν σε μια θρασύδειλη κίνηση, λερώνοντας το εξωτερικό του χώρου μας, αλλά και άλλα μέρη της γειτονιάς, με σβάστικες και άλλα εμετικά φασιστικά σύμβολα.
Καταγγέλλουμε και ενημερώνουμε για το γεγονός και καλούμε σε αγωνιστική εγρήγορση. Λαός και νεολαία, να απομονώσουμε τους φασίστες και να απαντήσουμε εντείνοντας τη πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική μας δράση.
 
Συγκέντρωση γειτονιάς – Κυριακή 3/3 στις 12.00 στο ρολόι στη Νεάπολη
Αυτόνομη Παρέμβαση Νεαπολιτών- Λαϊκή Βιβλιοθήκη, Μάρτης 2024
 
lb2
 
 

Πρόσφατα άρθρα