Events Calendar

[Θεσ/νίκη] Διαδικασία συγγραφής ανοιχτού πλαισίου | Αυτοοργανωμένο Σχήμα Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ
Tuesday 31 October 2023, 12:00pm
Hits : 1066

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 15:00 - ΑΙΘΟΥΣΑ 301

ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ - ΤΡΙΤΗ 31/10 12:00 - ΚΑΜΑΡΑΚΙ ΣΣΑ (κοκκινη πορτα στην είσοδος της πτερυγας αρχιτεκτονικης)

Στις γενικές Συνελεύσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου. Μέλη του Συλλόγου Σπουδαστ(ρι)ών Αρχιτεκτονικής είναι όλοι/ες οι φοιτητές/τριες που φοιτούν στο τμήμα αρχιτεκτονικής

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
-ΛΕΣΧΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ/ ΕΞΩ Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ
-ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!
-ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
-ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

--Τί είναι Γενική Συνέλευση;

Οι γενικές συνελεύσεις είναι ένα συλλογικό όργανο στα χέρια των φοιτητ-ρι-ών/ μελών του Συλλόγου, μέσω του οποίου λαμβάνουν αποφάσεις και παρεμβαίνουν στο πανεπιστημιακό περιβάλλον, αλλά και έξω από αυτό. Πρόκειται για μια πολιτική διαδικασία αποτελούμενη από ατομα και ομάδες που μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα, ώστε να συνδιαμορφώσουν και να οργανώσουν από κοινού τις δράσεις τους με βάση την φοιτητική τους ιδιότητα.

--Τι είναι το Ανοιχτό Πλαίσιο;

Το ανοιχτό πλαίσιο αποτελεί μια συλλογική διαδικασία ζύμωσης κατά την οποία μοιραζόμαστε προβληματισμούς και αποφασίζουμε αδιαμεσολάβητα για τις σχολές μας, μακριά από λογικές επαγγελματιών της πολιτικής και κομματικών γραμμών. Ανοιχτό πλαίσιο σημαίνει ότι δεν αναθέτουμε σε κανέναν και καμιά να μιλήσει εξ ονόματός μας χωρίς εμάς, για εμάς, αλλά αποφασίζουμε οι ίδιοι και οι ίδιες με βάση την αυτοοργάνωση και την αντιιεραρχία. Το ανοιχτό πλαίσιο προτείνεται στην γενική συνέλευση ενώ είναι ανοιχτό σε τυχόν επιπλέον προσθήκες.

-Αυτοοργανωμένο Σχήμα Αρχιτεκτονικής-

afisa asa 30102023 2

afisa asa 30102023 1

Location Πολυτεχνείο ΑΠΘ