Events Calendar

[Θεσ/νίκη] Ανοιχτη Συνέλευση Ελευθεριακού Σχήματος Γεωλογίας
Tuesday 14 March 2023, 05:00pm
Hits : 721
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ
Τρίτη 14/3, 17:00, Φουαγέ ΣΘΕ.
 
Οι προηγούμενες μέρες μας βρήκαν αντιμέτωπους με μια ανείπωτη τραγωδία, τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων. Χιλιάδες κόσμου, όλες αυτές τις μέρες, διαδηλώνει ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο που κάθε φορά δείχνουν με τον πιο βάρβαρο τρόπο, πώς αντιλαμβάνονται τις ανθρώπινες ζωές, δηλαδή ως ένα μέσο παραγωγής κέρδους και ως εκεί.
 
Ταυτόχρονα εδώ και δύο μήνες ο χώρος των καλλιτεχνών μαζί με φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση της παιδείας, του πολιτισμού και των ζώων μας. Από το ΠΔ85, ένα διάταγμα που βάζει στο στόχαστρο τα επαγγελματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, καθιστώντας το πτυχίο τους ισάξιο με ένα απολυτήριο λυκείου, μέχρι την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας (άρθρο 99) που πιάνει σχεδόν όλες τις σχολές, όπως και τη δική μας αλλά μέχρι και την συνολική εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, με τον ν.4777.
 
Και αυτές οι μέρες δε μπορεί να είναι δικές μας. Ζούμε σε έναν κόσμο φτώχειας, εκμετάλλευσης, δυστυχίας και πόνου, στον κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού. Είναι καίρια σημαντικό η φωνή μας να αποκτήσει σάρκα και οστά και να τσακισει όλους όσους προσπαθούν να τη πνίξουν.
 
Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση του ελευθεριακού σχήματος Γεωλογίας. Η χθεσινή γενική συνέλευση του τμήματος μας δεν βγήκε, καθώς ψηφίστηκε λευκό από τη πλειοψηφία που βρισκόταν στη συνέλευση έναντι των πλαισίων που κατατέθηκαν. Ωστόσο δε μένουμε σε αυτό, οργανωνόμαστε στη βάση και αγωνιζόμαστε για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
 
LOGOESG
335611585 667118838753214 6101526765866787495 n
 

Πρόσφατα άρθρα