Events Calendar

[Θεσ/νίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα κατειλημμένα προσφυγικά
Wednesday 23 November 2022, 06:00pm
Hits : 731
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ας Νοέμβρη διεξαγόταν κατασταλτική επιχείρηση στη γειτονιά των κατειλημμένων προσφυγικών. Αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν σε ένα σπίτι και προσήγαγαν 2 άτομα, ενώ η περιφρούρηση κράτησε όσο μπορούσε τις δυνάμεις μακρυά από τα υπόλοιπα κτήρια. Λίγο αργότερα, το απόγευμα της ίδιας μέρας η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στην κατάληψη, συλλαμβάνοντας βίαια 79 άτομα, 10 από τα οποία χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Λίγες μέρες πριν, στις 31 Οκτωβρίου αστυνομικές δυνάμεις μαζί με την παρουσία εισαγγελέα πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα. Η επιχείρηση διήρκησε τουλάχιστον 2 ώρες καθώς οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που βρισκόντουσαν εντός του κτιρίου αντιστάθηκαν μαχητικά απέναντι στην καταστολή. Αφού ολοκληρώθηκε η εκκένωση, οι 8 σύντροφοι και συντρόφισσες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Λάρισας όπου και κρατήθηκαν, ενώ την επόμενη μέρα τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Είναι σαφές πως ο κρατικός μηχανισμός, για άλλη μια φορά επιλέγει να ασκήσει πίεση στο κίνημα, μέσα από τα χτυπήματα στους χώρους μας και την καλλιέργεια ενός πνεύματος τρομοκρατίας, που απώτερο σκοπό έχει να κάμψει κάθε μορφής αντίστασης και να φιμώσει κάθε φωνή που υψώνεται κόντρα στον ζόφο που βιώνουμε καθημερινά. H δεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, απολύτως αποχαλινωμένη επιθυμεί από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε τη ρεβάνς ενάντια στο πνεύμα της εξέγερσης και της απείθειας με την ολοκληρωτική επιβολή ενάντια στους ατίθασους, γι' αυτό εντείνει την πολιτική της κρατικής καταστολής. Σε μια περίοδο όπου τα πολιτικά σκάνδαλα των κυβερνήσεων αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, η συστημική βία όλο και φουντώνει, με το κράτος και τους μηχανισμούς του να την σπέρνουν καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού συνόλου. πρόσφυγες και μετανάστες πνίγονται κατά εκατοντάδες στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, η αύξηση των τιμών βασικών αγαθών αλλά και στην ενέργεια γονατίζει τα φτωχότερα στρώματα, ενώ σπρώχνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στο όριο της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης στην πραγματικότητα έχει χρεοκοπήσει γιατί δεν μπορεί να υποσχεθεί καμιά καλύτερη προοπτική, αντιθέτως προειδοποιεί για ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική αφαίμαξη και λεηλασία και είναι γι'αυτόν το λόγο που η εξουσία χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερο την καταστολή και αναδεικνύοντας την αστυνομία ως έναν πολιτικό παίκτη υψηλής σημασίας για την προάσπιση του καθεστώτος, ενόσω αυτή λειτουργεί ολοένα και περισσότερο σαν στρατός κατοχής σε όποιον χώρο εμφανίζεται. Οι εικόνες από τις προσαγωγές στα Κατειλημμένα Προσφυγικά, με την έγκυο συντρόφισσα υπό κράτηση, δίχως να της επιτρέπουν να μεταβεί στο νοσοκομείο, οι μετανάστριες στο Ελαιώνα που βάζανε το σώμα ασπίδα ανάμεσα στους μπάτσους και τα παιδιά τους, τα χημικά που έπνιξαν τον κόσμο στο 3ο ελευθεριακό φεστιβάλ στο ΑΠΘ, ο βιασμός της 19χρονης στο Α.Τ. Ομόνοιας είναι παραπάνω από αρκετά για να αντιληφθεί ο καθένας ότι η ανεξέλεγκτη αναβάθμιση του ρόλου της αστυνομίας στοχεύει στην τρομοκράτηση του κόσμου, και στην υποχώρηση, στο τσάκισμα της αντίστασης εναντίον όλων των νέων ακροφιλελεύθερων κατευθύνσεων.

Γι' αυτό άλλωστε καταλήψεις δε χτυπιούνται γιατί ενδιαφέρεται κανείς να τις χρησιμοποιήσει, το βασικό είναι να χτυπηθούν οι δομές που συγκροτούν τις αντιστάσεις, να χτυπηθεί ο κόσμος που τις λειτουργεί να τρομοκρατηθεί ο κόσμος που τις πλαισιώνει.

Οι καταλήψεις αποτελούν κομμάτι του αγώνα, το έδαφος όπου προετοιμάζονται τα σχέδια της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης και για αυτό πρέπει να χτυπηθούν, στο πλαίσιο της «προληπτικής αντιεξέγερσης» για να μην βρουν κοινωνικές προσβάσεις να μην έρθουν σε ώσμωση με την διογκούμενη οργή των πληβειακών μαζών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου τα προτάγματα του αναρχικού αγώνα είναι τα μόνα που μπορούν να δώσουν μιαν απάντηση στη βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουμε. Αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση και αλληλοβοήθεια. Όπως λοιπόν απέτυχαν και οι προηγούμενες κατασταλτικές ενέργειες τους θα αποτύχουν και αυτές οι τωρινές. Η έντονη και διαρκής παρουσία των αναρχικών αγωνιστών σε όλα τα μέτωπα πάλης, η σύνδεσή τους με τους κοινωνικούς αγώνες, η συμμετοχή της νεολαίας, των φοιτητών και των μαθητών, των νέων εργαζόμενων, των ανθρώπων με αξιοπρέπεια σε αναρίθμητα εγχειρήματα του αναρχικού και αντικρατικού αγώνα έχουν διαμορφώσει ένα αγωνιστικό υποκείμενο το οποίο διεκδικεί χωρίς να παρακαλά κανέναν, επιτίθεται χωρίς να μεμψιμοιρεί. Και ως σχέση δεν καταστέλλεται. Το αναρχικό κίνημα γεννήθηκε μέσα από σχέσεις αμοιβαίας κοινωνικής αλληλοβοήθειας, αναπτύχθηκε και ενέπνευσε με το όπλο της -δίχως προϋποθέσεις και όρους- αλληλεγγύης και αυτό παραμένει το ιδανικό και ο προσανατολισμός του για την κοινωνία που οραματίζεται.

Από το κατειλημμένο έδαφος της Mundo Nuevo και το κατειλημμένο έδαφος της Libertatia δηλώνουμε:

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

Από τα κατειλημμένα κτίρια, που όσο θα απειλούνται από τις φασιστικές δυνάμεις, θα συμβολίζουν ολοένα και περισσότερο με τα απελευθερωμένα από τις δυνάμεις κατοχής των κατασταλτικών δυνάμεων εδάφη, καλούμε όλους: τον κόσμο του αγώνα, τη νεολαία, τους πληβείους, τους φοιτητές και τους μαθητές να μπουν δυναμικά στον αγώνα, σε κάθε κοινωνικό πεδίο για την αναχαίτιση του κύματος της κρατικής καταστολής, για να βγούμε στην αντεπίθεση στη διεκδίκηση ενός κόσμου χωρίς καταπιεστές και καταπιεζόμενους, μια κοινωνία ελευθερίας δικαιοσύνης και ισότητας,

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ, ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

Συγκέντρωση Τετάρτη 23/11, στις 18:00 | Καμάρα

 

Κατάληψη Mundo Nuevo, Κατάληψη Libertatia

Πρόσφατα άρθρα