Events Calendar

[Θεσ/νικη] Αλληλεγγύη στους 11 τούρκους και κούρδους αγωνιστές
Friday 11 November 2022, 06:00pm
Hits : 1057
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Κάλεσμα στήριξης στην πορεία για τους 11 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές: Παρασκευή 11/11/2022 στις 18:00, Καμάρα
315495964 646812436939570 8450730795492960554 n
---
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 11 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Τον Μάρτιο του 2020 η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν, καθώς και σε σπίτι στα Σεπόλια όπου διέμεναν Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές και προέβησαν σε 26 συνολικά προσαγωγές πολιτικών προσφύγων και αγωνιστών, εκ των οποίων οι 11 μετατράπηκαν σε συλλήψεις και κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Έπειτα, οι συλληφθέντες διώχθηκαν με τον 187Α -γνωστό σε όλους ως "τρομονόμο" -και με ελάχιστα και σαθρά στοιχεία για συγκρότηση, συμμετοχή, διεύθυνση της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C (η οποία δεν υπάρχει στην Ελλάδα), οπλοκατοχή κ.ά. πλημμελληματικού τύπου κατηγορίες. Έτσι, καταδικάστηκαν σε 33χρόνια κάθειρξης έκαστος (20 εκτιτέα) και έκτοτε κρατούνται διασκορπισμένοι σε διαφορετικές φυλακές της Ελλάδας, με σκοπό να δυσχεραίνεται η επικοινωνία τους με δικηγόρους.
Στη δικάσιμο που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2021 στην αίθουσα του δικαστηρίου παρευρισκόταν ένας μόνο διερμηνέας, καθώς τους επιβλήθηκε και το όριο του ενός μόνο μάρτυρα για τον καθένα. Μάλιστα η δικαστική επιτροπή διέκοπτε συνεχώς αποτρέποντάς τους να ολοκληρώσουν, κάτι που συνέβαινε φυσικά και στους ίδιους τους κατηγορούμενους. Ασφαλώς, αυτές οι δικαστικές μεθοδεύσεις καθιστούν ολοφάνερη την προσπάθεια υπονόμευσης της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, υποσκάπτοντας ουσιαστικά τη διεκδίκηση της ελευθερίας τους με το μέσο το οποίο κατείχαν τη δεδομένη στιγμη. Σαν να μην έφταναν όμως όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της διακοπής όπου οι συνήγοροι επικοινωνούσαν με τους κατηγορούμενους, εισέβαλαν στην αίθουσα τα καθάρματα της ΕΟΜ (Ειδική Ομάδα Μεταγωγών) και με άκρα βιαιότητα διέκοψαν την επικοινωνία -φυσικά με την πλήρη κάλυψη της δικαστικής επιτροπής- έχοντας ως πρόσχημα τη μεταφορά των κατηγορουμένων στα κρατητήρια.
Έπειτα από δυόμισι χρόνια κράτησης και εν όψει της εκδίκασης της έφεσής τους που ξεκινάει στις 16/11/2022 στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, οι 9 από αυτούς βρίσκονται από τις 7 Οκτωβρίου σε απεργία πείνας επ' αορίστου απαιτώντας μια δίκαιη δίκη και την αποφυλάκισή τους.
Φυσικά όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να συμβούν χωρίς την αγαστή συνεργασία του ελληνικού και του τουρκικού κράτους, κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε από το γεγονός ότι οι συλλήψεις των 11 αγωνιστών πραγματοποιήθηκαν έπειτα από αίτημα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έτσι, διαπιστώνουμε για ακόμη μία φορά πως τα κράτη παραμερίζουν με περισσή ευκολία τις μεταξύ τους γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις (όσο διαχρονικές και οξυμμένες κι αν παρουσιάζονται), προκειμένου να πλήξουν και να εξουδετερώσουν τον κοινό τους εχθρό - κι αυτος δεν είναι άλλος από όλους εκείνους που επιμένουν να αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση των 11 συλληφθέντων Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών από το ελληνικό κράτος, το οποίο πλάι στο τουρκικό χτυπά και εξοντώνει αγωνιστές. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας τόσο σε αυτούς όσο και σε όσους αντιστέκονται ακηδεμόνευτα στη ζοφερή πραγματικότητα που επιβάλλουν οι εξουσιαστές αυτού του κόσμου.
 
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 11 ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 7/10
ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
 
Συγκέντρωση - Πορεία για τους 11 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές:
Παρασκευή 11/11/2022 στις 18:00, Καμάρα

Πρόσφατα άρθρα