Events Calendar

[Θεσ/νίκη] Ανοιχτή Συνέλευση Ελευθεριακού Σχήματος Φιλοσοφικής
Friday 04 November 2022, 01:00pm
Hits : 1158

Ανοιχτή Συνέλευση του Ελευθεριακού Σχήματος Φιλοσοφικής, Παρασκευή 13:00 στο Αυτόνομο Στέκι Φιλοσοφικής(δίπλα στο αμφιθέατρο Β).

Το Ελευθεριακό Σχήμα φιλοσοφικής (Ε.Σ.Φ.) αποτελεί μια ώσμωση φοιτητ(ρι)ών που παρεμβαίνουν στα τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής. Η επιθυμία συγκρότησης του σχήματος πηγάζει από την βαθύτερη ανάγκη μας να οργανωθούμε και να εναντιωθούμε δυναμικά απέναντι στην υποτίμηση των ζωών μας και την ατμόσφαιρα ανελευθερίας και καταστολής που καλλιεργείται ολοένα και περισσότερο στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Προέρχεται όμως και από την ανάγκη μας να συναντηθούμε, να μοιραστούμε τους προβληματισμούς μας και να στηρίξουμε ο ένας την άλλη, προτάσσοντας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση σε μια κοινωνία που ενισχύει τον ανταγωνισμό, τον διαχωρισμό και κατ’ επέκταση τον αποκλεισμό μιας μεγάλης μερίδας ανθρώπων.

Το αυτόνομο στέκι φιλοσοφικής είναι το σπίτι όπου γεννιέται και στεγάζεται κάθε μας εγχείρημα, κουβέντα και δράση. Ο χώρος αυτός έχει για εμάς μεγάλη σημασία καθώς θέλουμε να αποπνέει εμπιστοσύνη και συντροφικότητα στα άτομά του και να προτρέπει την ελεύθερη έκφραση και (συν)ύπαρξή τους στο χώρο. Προκειμένου να εξασφαλίσουμε πως ο χώρος αυτός θα παραμένει ένα ασφαλές περιβάλλον που θα μας χωράει όλους και όλες, συνεπάγεται πως καμία ρατσιστική, ομοφοβική, σεξιστική και παντός τύπου εξουσιαστική συμπεριφορά δεν γίνεται ανεκτή εντός του. Θέτοντας, με αυτόν τον τρόπο, τους όρους με τους οποίους θέλουμε να υπάρχουμε στους χώρους μας, παίρνουμε στα χέρια μας τις ζωές μας και αποφασίζουμε για την καθημερινότητά μας με βάση τις ανάγκες μας.

Όλες μας οι ιδέες και οι σκέψεις τίθενται υπό συζήτηση κατά τη διάρκεια εβδομαδιαίων συνελεύσεων που απέχουν εξ’ ολοκλήρου από λογικές ανάθεσης, εκπροσώπησης και κομματικών γραμμών. Κατά βάση, αποτελούν πεδίο προβληματισμού, μέσο ριζοσπαστικοποίησης και εργαλείο διακίνησης και ζύμωσης ιδεών κοινωνικοπολιτικού και ιδεολογικού περιεχομένου. Οι ανοιχτές αυτές διαδικασίες παραγωγής λόγου και δράσης λειτουργούν αυτοοργανωμένα και αντιιεραρχικά από τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτές, υπογραμμίζοντας έτσι τη βασική ιδεολογική διαφορά του ελευθεριακού σχήματος από οποιοδήποτε φοιτητική παράταξη.

Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής ΑΠΘ

 

afisa esf anoixtisinelefsi 04112022

Location Στέκι Φιλοσοφικής

Πρόσφατα άρθρα