Events Calendar

[Αθήνα] Φοιτητική πορεία
Thursday 20 October 2022, 12:30pm
Hits : 1178
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Κάλεσμα στη Φοιτητική Πορεία στις 20/10.


Σε μια φάση που η καταστολή απέναντι στις κοινωνικές αντιστάσεις οξύνεται πολυεπίπεδα, στα πανεπιστήμια το κράτος έχει θέσει προσωρινά σε παύση το σχέδιο του για την πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία πλέον ούτε στρατοπεδεύει ούτε περιπολεί εντός του ασύλου.
Παρ' όλ' αυτά, με τη ψήφιση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, μια σειρά από αναδιαρθρώσεις στον χώρο του πανεπιστημίου βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή, όπως η ΕΒΕ, το ν + ν/2, η διακοπή δωρεάν παροχής συγγραμμάτων, τα πειθαρχικά, οι συγχωνεύσεις τμημάτων. Ακόμη, ας έχουμε κατά νου ότι ο νέος νόμος πλαίσιο για τα πανεπιστήμια έχει περάσει, και πως από το ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς θα αρχίσει να εφαρμόζεται, πλήττοντας σοβαρά το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, φέρνοντας την ιδιωτικοποίηση των σχολών από την πίσω πόρτα.
Όσες κι αν είναι οι τεχνικές αποπροσανατολισμού που εφαρμόζει το κράτος, εμείς οφείλουμε να βρισκόμαστε σε μια διαρκή κίνηση, με βασικό σκοπό την οργάνωση των φοιτητών, οριζόντια και από τα κάτω. Πάντα προτάσσοντας την αλληλεγγύη, την αυτο-οργάνωση και την μαχητική αντίσταση, για έναν ακηδεμόνευτο αγώνα, ενάντια στην υπάρχουσα εκπαιδευτική διαδικασία και την αναδιάρθρωσή της.


Στηρίζουμε την κινητοποίηση την Πέμπτη, 20/10, στα Προπύλαια, στις 12:30.


ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ - ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ – ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

 

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

Πρόσφατα άρθρα