“Όλοι είμαστε εξίσου παιδιά της φύσης· όλοι πρέπει να έχουμε το ίδιο δικαίωμα στον φυσικό και κοινωνικό πλούτο κι όλοι έχουμε το ίδιο καθήκον να τον διατηρήσουμε και να τον αυξήσουμε μέσω της εργασίας και την ίδια στιγμή το κοινό δικαίωμα στην απόλαυση και την επικαρπία του. Ας μην δεχθούμε άλλο τα σοφίσματα που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι κάτι το φυσικό η συνθήκη της εκμετάλλευσής μας κι ότι αυτή η εκμετάλλευση ασκείται βάσει κάποιου δικαιώματος, γιατί αποτελεί ένα αισχρό ψέμα. Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι κυριαρχεί μόνο το δικαίωμα της ωμής δύναμης κι ότι πρέπει να επικρατήσει η δύναμη της λογικής, του ίσου δικαιώματος για όλους, της ελευθερίας για όλα τα όντα· με μια λέξη, η κοινωνική χειραφέτηση.”
Η Διαχειριστική Επιτροπή της Αργεντίνικης Εργατικής Ομοσπονδίας,
Μπουένος Άιρες, Απρίλιος του 1902
 
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ
 
Το αίτημα που διεκδίκησαν κι απαγχονίστηκαν γι’ αυτό οι εργάτες του Σικάγου το 1886 ήταν η μείωση των ωρών εργασίας: 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ελεύθερος χρόνος. Το οποίο παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ. Σήμερα η κρίση του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος έρχεται να πλήξει όλο και περισσότερο την κοινωνική βάση και τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, φτωχοποιώντας κι εξαθλιώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια έχει φανεί με τον χειρότερο τρόπο η αδιαφορία κράτους και κεφαλαίου για την ανθρώπινη ζωή. Στον ελλαδικό χώρο η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη μάς το θυμίζει με τον χειρότερο τρόπο ενώ οι πόλεμοι σε Μ. Ανατολή και Ουκρανία συνεχίζουν αδιάκοπα, αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες νεκρούς ή εκτοπισμένους πληθυσμούς. Ταυτόχρονα, η επίθεση που βιώνουμε από το κράτος και το κεφάλαιο σε όλες τις πτυχές της ζωής μας προσπαθεί να στερήσει από τον κόσμο της εργασίας κάθε προοπτική αντίστασης και παράλληλα να ξεριζώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα που έχει κερδηθεί τους προηγούμενους αιώνες από το εργατικό κίνημα σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Η διαχείριση των τελευταίων χρόνων έχει δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης. Η αύξηση του κόστους ζωής (ενέργεια, ενοίκια, τρόφιμα) έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην εξαθλίωση. Η ραγδαία αύξηση των ενοικίων έχει οδηγήσει μεγάλο κομμάτι των κατώτερων τάξεων σε αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών όπως η στέγαση, ενώ λόγω των εξώσεων κάποιοι καταλήγουν να μένουν ακόμη και άστεγοι.
 
Την ίδια στιγμή με την ψήφιση των τελευταίων αντεργατικών νομοσχεδίων, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να περιορίσει και να ποινικοποιήσει περαιτέρω τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων. Παράλληλα, η εντατικοποίηση της εργασίας και η ολοένα και πιο άγρια και ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία έχουν ως επακόλουθο τη φυσική εξάντληση των εργαζομένων και τη διαρκή αύξηση στον αριθμό των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων που εντοπίζονται πλέον σε εβδομαδιαία βάση τόσο εγχώρια όσο και σε παγκόσμια κλίμακα. Η ανεργία, οι θάνατοι και τα εργατικά ατυχήματα, οι εκδικητικές απολύσεις, η απλήρωτη εργασία, η ελαστικοποίηση των ωραρίων και η εξάντληση είναι η νέα εργασιακή πραγματικότητα.
 
Απέναντι, λοιπόν, στην ακραία υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής, εμείς να προτάξουμε την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια, τις πανανθρώπινες συλλογικές αξίες της ελευθερίας και της ισότητας. Αγωνιζόμαστε για ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής. Απέναντι στην αρπαγή των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης, εμείς να προτάξουμε την οργάνωση στη βάση και τον αγώνα για να κερδίσουμε όσα μας παίρνουν καθημερινά με τόση βία και καταστολή. Να οργανωθούμε δίπλα-δίπλα σε όλα τα πεδία, να αγωνιστούμε, να απαντήσουμε. Με οργάνωση στη βάση, οριζόντια και αντιιεραρχικά σχήματα και από τα κάτω συνελεύσεις γειτονιών, μαζί με φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους, άνεργους, να δώσουμε στους χώρους εργασίας, τα σχολεία και τις σχολές, τη μάχη του ταξικού και κοινωνικού αγώνα. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποτίμηση και την εξαθλίωση της ζωής μας, ενάντια σ’ ένα εκμεταλλευτικό και δολοφονικό σύστημα.
 
Η αλληλεγγύη θα νικήσει.
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ & ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ
 
• Να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση του διοικητικού εργαζόμενου Δ.Α. στο ΕΚΠΑ – Άμεση ανανέωση της σύμβασής του!
 
• Αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης
 
ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΤΡΟΦΗ – ΣΤΕΓΑΣΗ
 
ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΗ 10:30 ΚΑΜΑΡΑ
 
Συλλογική κουζίνα 01/05 μετά την πορεία στην αυλή της κατάληψης Libertatia
 
Ελευθεριακή Συνέλευση για την Ταξική Οργάνωση στη Βάση | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.