ΜΑΦΙΟΖΟΙ, ΜΠΑΤΣΟΙ, ΒΙΑΣΤΕΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Στις 8 Ιανουαρίου ξεκινά η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης μαθήτριας από τον Κολωνό, μία ακόμη φρικιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και trafficking που ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχεδόν πριν ένα χρόνο. Η διαχείριση της συγκεκριμένης υπόθεσης, όπως και δεκάδων άλλων από το κράτος και την αστική δικαιοσύνη επιβεβαιώνει τον καταλυτικό ρόλο των θεσμών στην καλλιέργεια, την αναπαραγωγή και τη συγκάλυψη της πατριαρχικής βίας, καθώς όλο αυτό το διάστημα, το κράτος και οι θεσμοί του φαίνεται να μη δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για την ψυχική και σωματική υγεία του κοριτσιού, ούτε και για την εξέλιξη της υπόθεσης – αντιθέτως χρησιμοποιούν κάθε διαθέσιμο μέσο για τη συγκάλυψη των γεγονότων και την τρομοκράτηση του κοριτσιού και της οικογένειά της, ώστε να εκβιάσουν τη σιωπή τους.
Όταν η μητέρα του παιδιού πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει τον παιδοβιαστή Ηλία Μίχο, άτομο με πολιτικές διασυνδέσεις στο κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και με σχέσεις με την αστυνομία, ο οποίος κακοποιούσε και εξέδιδε τη 12χρονη, οι αρχές όχι μόνο άφηναν τον χρόνο να κυλά, αλλά του έδωσαν κάθε ευκαιρία, κι εκείνου και της συζύγου του – πολιτεύτριας στο Δήμο Αθηναίων, να επιχειρήσουν να τρομοκρατήσουν και να εξαγοράσουν την μητέρα, υποσχόμενοι ότι αλλιώς θα την πληρώσει εκείνη. Ακριβώς επειδή αρνήθηκε την εξαγορά, βρέθηκε η ίδια στο στόχαστρο, συνελήφθη, διαπομπεύθηκε ως ένοχη, εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού και παραπέμπεται σε δίκη, ενώ από την αρχή το κορίτσι δηλώνει ότι η μητέρα του δεν γνώριζε τίποτα.
Το παιδί βρέθηκε ουσιαστικά ανακρινόμενο, να σέρνεται στην ασφάλεια και στα δικαστήρια, χωρίς καμία μέριμνα που αρμόζει τόσο στην ηλικία του όσο και στο γεγονός ότι αποτελεί θύμα σωματεμπορίας. Τα ΜΜΕ σκυλεύοντας τη μητέρα, με όλα τα πατριαρχικά στερεότυπα που θέλουν τη γυναίκα να φταίει, αλλά και που στην ουσία την καταδικάζουν ως φτωχή που αναγκαζόταν να δουλεύει όλη μέρα για να μεγαλώσει οχτώ παιδιά, πρόσφεραν σκανδαλοθηρική κάλυψη στους 200 και πλέον εμπλεκόμενους στο κύκλωμα.
Όλος ο χειρισμός των κρατικών μηχανισμών φάνηκε να υλοποιεί τις απειλές του Μίχου, που απειλούσε τη 12χρονη να μη μιλήσει γιατί αλλιώς θα κατέστρεφε την οικογένειά της! Το παιδί στην ουσία σήμερα τιμωρείται (όπως και τα αδέρφια και η μητέρα της), αφού από τη στιγμή που αποκάλυψε όσα υπέφερε στα χέρια των παιδοβιαστών, βρέθηκε να χάνει τη μάνα της, να απομακρύνεται από τα αδέρφια της, να της αρνούνται ακόμα και τα επισκεπτήρια στη φυλακή, μεγιστοποιώντας ένα ψυχικό και υλικό βασανιστήριο. Επιπλέον, αφότου έγινε γνωστή η διεύθυνση που διαμένει προσωρινά από την τότε υπουργό Δ. Μιχαηλίδου, έχει δεχτεί επίθεση με μαχαίρι, παρακολούθηση του σπιτιού της και άλλες απειλές. Τελευταία επίθεση δέχτηκε το 12χρονο κορίτσι στα τέλη του Οκτώβρη από το κύκλωμα trafficking που τη βίαζε και την εξέδιδε, όταν ένας 37χρονος άντρας την πλησίασε την ώρα που επέστρεφε από το σχολείο της με το λεωφορείο και την απείλησε ότι αν συνεχίσει να καταθέτει ενάντια στα μέλη του κυκλώματος, θα κάνει κακό στην ίδια, τα αδέρφια και την οικογένειά της. Μολονότι ο δράστης συνελήφθη εξαιτίας της άμεσης αντίδρασης του κοριτσιού, τα στοιχεία του συγκαλύπτονται και αφέθηκε ελεύθερος.
Είναι φανερό ότι στόχος όλων αυτών των μεθοδεύσεων είναι να εκβιάσουν τη σιωπή των θυμάτων, όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση, αλλά και σε κάθε άλλη, αφού το μήνυμα είναι σαφές: Όποια μιλήσει θα εξοντωθεί ψυχολογικά, θα συρθεί στα δικαστήρια, θα κρεμαστεί στα μανταλάκια, θα είναι έρμαιο των μαφιόζων, χωρίς καμία προστασία. Δολοφόνοι, παιδοβιαστές, κατά συρροή βιαστές, μαφιόζοι & ναρκέμποροι χαίρουν της προστασίας της κυβέρνησης & της δικαιοσύνης. Οι μηχανισμοί της αστικής δικαιοσύνης, μιας «δικαιοσύνης» ταξικής και πατριαρχικής, που βρίσκεται εκεί για να διώκει & να φυλακίζει όσους & όσες αντιστέκονται στη κρατική-καπιταλιστική βαρβαρότητα, που καταδικάζει σε εγκλεισμό στα κελιά των φυλακών χιλιάδες φτωχούς και περιθωριοποιημένους, είναι κομμάτι ενός συστήματος που προωθεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό, την πατριαρχική και εν γένει την εξουσιαστική βία, προστατεύοντας τους ισχυρούς και τα εγκλήματά τους, τρομοκρατώντας και ρίχνοντας στην πυρά του κανιβαλισμού όσες και όσους τολμούν να την αμφισβητήσουν.
Ενόψει της δίκης που η έναρξή της έχει οριστεί για τις 8/1/24, και μετά το πρόσφατο βούλευμα, το οποίο προσθέτει νέες κατηγορίες στη μητέρα και ελαφρύνει το κατηγορητήριο για τον Μίχο, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε σε επαγρύπνηση. Να υψώσουμε με την αλληλεγγύη μας, τη δύναμη της φωνής και των κινήσεών μας ένα τείχος απέναντι στους παιδοβιαστές και το κράτος που τους συγκαλύπτει και ταυτόχρονα να υφάνουμε ένα δίχτυ αλληλεγγύης για τη 12χρονη και την οικογένειά της, που αυτή τη στιγμή, χωρίς καμία άλλη οικονομική, κοινωνική και ψυχολογική μέριμνα πέραν αυτής των αλληλέγγυων, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με το κύκλωμα και τις διασυνδέσεις του.
Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια ακόμα μάχη, απέναντι στα κυκλώματα trafficking, την αστυνομία που εμπλέκεται και την πολιτική εξουσία που συγκαλύπτει, όπως στην υπόθεση του παιδοβιαστή Λιγνάδη που αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταδίκη του για βιασμούς, όπως με την απροκάλυπτη αποφυλάκιση του αστυνομικού Μπουγιούκου στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης (όπου συμμετείχαν μέλη του ίδιου κυκλώματος που εξέδιδε και την 12χρονη), και ο οποίος σήμερα, μετά τη δικαστική απόφαση εξακολουθεί να απειλεί τις κοπέλες που εξέδιδε, όπως με τους μπάτσους βιαστές του Α.Τ. Ομόνοιας που κυκλοφορούν ελεύθεροι, όπως με την πολύχρονη κακοποίηση και τους βιασμούς γυναίκας από το Καμερούν από άλλο αστυνομικό εμπλεκόμενο στη μαφία του trafficking.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η έμφυλη βία είναι συστημική, θεσμική και αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Είναι κομμάτι της κατασταλτικής βίας του κράτους για την τρομοκράτηση των καταπιεζόμενων, της ταξικής βίας απέναντι στους απόκληρους. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για την αστική δικαιοσύνη, την αστυνομία, το κράτος και τους θεσμούς του, γνωρίζοντας πως όλες αυτές οι διαστάσεις δεν είναι παρεκκλίσεις αλλά συνθέτουν ένα μήνυμα: Ότι οι ζωές μας, το σώμα μας, η ζωή και το σώμα των φτωχών, των ανθρώπων χωρίς προσβάσεις στην οικονομική και πολιτική εξουσία, είναι αναλώσιμες, είναι εμπόρευμα σε κυκλώματα σύγχρονης δουλείας, που δρουν ανενόχλητα, υπό την προστασία των αρχών, γιατί ακριβώς αποτελούν κομμάτι των μηχανισμών εξουσίας και του τρόπου επιβολής στο κοινωνικό σώμα.

Ωστόσο, θα δώσουμε αυτή τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις, ξέροντας επίσης ότι η έκβασή της πρέπει να είναι μια ελπίδα για κάθε παιδί, για κάθε γυναίκα που θέλει να σπάσει τη σιωπή, πρέπει να είναι η συλλογική απάντηση απέναντι στο φόβο. Γιατί το μόνο που μπορεί να συντρίψει την αδικία είναι η αλληλεγγύη μας, η φωνή μας, η δράση μας, ο συλλογικός αγώνας…

Σάββατο 16 Δεκέμβρη
Αθήνα: Συγκέντρωση & πορεία | Μετρό Σεπόλια | 12.00
θεσ/νίκη: Συγκέντρωση | αγ. Σοφίας & Ερμού | 11.00

ΚΡΑΤΟΣ-ΜΜΕ-ΜΠΑΤΣΟΙ- ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


Πρόσφατα άρθρα