ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ

Ο φασισμός αποτελεί ένα από τα πιο επικίνδυνα όπλα του Κράτους, ώστε να καταστείλει την αντίσταση των καταπιεσμένων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το αστικό πολιτικό σύστημα έχει συνεργαστεί με τον φασισμό, ακριβώς λόγω της ανάγκης του να αφανίσει κάθε φωνή που όρθωνε ανάστημα ενάντια στο Κράτος και τον Καπιταλισμό, όπως έγινε στην Ιταλία, στην Γερμανία, ακόμη και στην Ελλάδα, του Μεσοπολέμου. Ο ολοκληρωτισμός, η μισαλλοδοξία, ο πόλεμος, η εξαφάνιση κάθε διαφορετικής πολιτικής άποψης, το κυνήγι και η δολοφονία καταπιεσμένων, η συνολική επίθεση απέναντι στην κοινωνία που αγωνίζεται για ελευθερία και ισότητα αποτελούν τα δομικά στοιχεία του φασισμού και του συστήματος που το γεννά.
Οι φασιστικές εφεδρείες έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για να επιτεθούν σε όσους έχουν σταθεί ενάντια στο Κράτος, την εξουσία, το Κεφάλαιο, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την πατριαρχία. Η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18/9/2013 εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο, με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να κάνει την βρώμικη δουλειά του Κράτους, τραυματίζοντας και σκοτώνοντας μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές, με την πλήρη ανοχή, αλλά ακόμη και με την ενεργό συμμετοχή της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών.
Σε μια περίοδο όπως την σημερινή που οι φασίστες προσπαθούν να αναδιοργανωθούν, προσεγγίζοντας ιδιαίτερα την νεολαία, μια κοινωνική ομάδα που βλέπει το μέλλον της να καταστρέφεται από την επίθεση του κρατικο-καπιταλιστικού συστήματος στην κοινωνία, με επιθέσεις αργά την νύχτα σε κατειλημμένους χώρους, με θρασύδειλες επιθέσεις σε μετανάστες/τριες και αντιφασίστες/τριες, οφείλουμε να δράσουμε. Να εξαλείψουμε τον φασισμό τόσο μέσα από το τσάκισμα των φασιστών στον δρόμο, όσο και μέσα από την πολιτική μας παρουσία ως αναρχικοί/ές όπου βρισκόμαστε, είτε στις σχολές, είτε στις γειτονιές, είτε στους χώρους εργασίας, αλλά και πολεμώντας το σύστημα που τον γεννά, τον θρέφει, και τον συντηρεί. Όσο υπάρχει Κράτος και Καπιταλισμός, ο φασισμός παραμένει μια ορατή απειλή για την ανθρωπότητα με την μόνη εναλλακτική στην δυστοπία του να είναι ο κόσμος της Αναρχίας και του Ελευθεριακού Κομμουνισμού.


Όλοι/ες την Πέμπτη 18/9 στις 17:30 στην οδό Παύλου Φύσσα 60 στο Κερατσίνι


Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας